Inschrijven op de nieuwsbrief

Shantie Singh

Shantie Singh - foto Patricia Börger
Shantie Singh - foto Patricia Börger

(1982) debuteerde in 2014 met Vervoering, een familiekroniek over vier generaties Hindoestanen. In 1912 reist de achttienjarige Ramdew Rajput, een telg uit een hoge Indiase kaste, per schip van India naar Suriname waar hij als arbeider op een suikerplantage belandt. Ondanks de repressie weten zijn bazen de koppige en charismatische jongeman er niet onder te krijgen. Hij wordt een man met aanzien in de Hindoestaanse gemeenschap, de stamvader van generaties bijzondere mensen die altijd houvast hebben aan hun dromen, familiebanden en verhalen. Zijn kleinzoon vertrekt naar Nederland en bouwt daar een bestaan op. Singh neemt de lezer mee naar bruiloften en religieuze feesten, laat ze ruiken aan rijstschotels en kijken naar lijkverbrandingen. Tegelijkertijd is er de blik naar buiten, naar de nieuwe wereld waarin deze Hindoestanen een plek willen veroveren. Shantie Singh studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de stad waar ze woont en als bestuurskundige werkt. Ze schreef o.a. voor Trouw, Joop.nl, de Volkskrant, Contrast Magazine, Wereldjournalisten en Armada.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Shantie Singh

 • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Dancing into the Saturday Night

  Dansend de nacht in met DJ Socrates. Zijn opruiende Afro Beat en Tropical Funk, Reggae, zwoele Cumbia grooves en een vleugje Swingende Electro zorgen voor een muzikaal feest.

 • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Nieuw talent in huis!

  Vijf krachtige, vrouwelijke, nieuwe sterren aan het literaire firmament vertellen in een speciaal geschreven column over hun ultieme thuisgevoel. Spraakmakende debutante Nina Polak en aanstormende collega's Bregje Hofstede, Mira Feticu, Roos van Rijswijk en Shantie Singh in een gevarieerd voordrachtsprogramma. Presentatie Simone van Saarloos. Nederlandstalig.