Inschrijven op de nieuwsbrief

Sophie Derkzen

Sophie Derkzen - foto Merlijn Doomernik
Sophie Derkzen - foto Merlijn Doomernik

Sophie Derkzen is journalist en moderator met een fascinatie voor internationale politiek en cultuur. Op NPO Radio 1 presenteert ze voor de VPRO Bureau Buitenland. Ze maakte de podcast Radio Merkel en schreef voor De Correspondent over Duitsland. Eerder werkte ze bij Vrij Nederland, als gastredacteur voor de Duitse krant Die Zeit en op de politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

(WU 2020)

Archief beschikbaar voor: Sophie Derkzen

 • Uitgesteld: Eastern Europe and beyond

  Uitgesteld: Eastern Europe and beyond

  Met: Lisa Weeda, Nino Haratischwili, Sophie Derkzen

  Uitgesteld vanwege maatregelen tegen het coronavirus. We onderzoeken nu of en hoe we het programma later kunnen organiseren. We houden u graag op de hoogte via de nieuwsbrief en op social media.

  - - -
  De Georgische schrijfster Nino Haratischwili brak in 2014 internationaal door met Het achtste leven (voor Brilka). In haar nieuwste roman De Kat en de Generaal schrijft ze over de Tsjetsjeense oorlogen. Ze brengt de afgronden in beeld die tussen de brokstukken van een Sovjetrijk in verval zijn ontstaan. Een psychologisch zeer geladen schuld-en-boeteroman over oorlog tussen landen en oorlog in de hoofden en harten.

  Lisa Weeda schrijft proza, toneel en non­fictie. In 2016 verscheen haar chapbook De benen van Petrovski, een literaire weerslag van haar reis naar Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en nog een groot deel van haar familie woont. Het is een verhaal over kansen zien en kansen nemen, over generatiegenoten en hun onzekere toekomst, over een land waarvan Lisa niet zeker weet of ze zich er thuis mag voelen. Engelstalig programma

  Moderator: Sophie Derkzen

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken