Inschrijven op de nieuwsbrief

Linda Coffie

is op Bonaire beter bekend als Tante Linda. Ze presenteert al sinds 1978 radioprogramma's waarbij ze verhalen en versjes vertelt aan kinderen. Op verzoek bezoekt ze scholen, creches, buurtcentra, seniorengroepen en evenementen om verhalen te vertellen. Haar gedichten en verhalen zijn al verschillende keren in de kranten verschenen. In 1986 won ze een eerste en tweede prijs in twee verschillende categorieën in een wedstrijd verhalen schrijven. Haar eerste verhalenbundel Tante Linda ta konta. Rekuerdonan di tempu balioso (Tante Linda vertelt. Herineringen aan een waardevolle tijd) is in eigen beheer in 2002 verschenen.
SKAL/Artebon 2005

Archief beschikbaar voor: Linda Coffie

  • Antillen/Aruba 2005

    Krusa Laman - Bonaire

    Met: Clark Accord, Diana Ferrus, Drisana Deborah Jack, Gerrit Komrij, Henri Toré, Linda Coffie, Myra Römer, Putu Wijaya, Tica Sealy-Nicolaas, Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar

    Een programma met literatuur en muziek uit Indonesië, Nederland, Zuid-Afrika, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire. Tica Sealy-Nicolaas presenteert deze veelzijdige literaire avond. Zes schrijvers reizen deze week van eiland naar eiland voor het festival Crossing the Seas/Crusa Lama/Krusa Laman. Ze treden vanavond op met hun Bonaireaanse collega-auteurs Henri Toré en Linda Coffie. De Nederlandse ex-Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij draagt vanavond zijn gedichten voor. Een van de grootste schrijvers Indonesië, Putu Wijaya, vertelt een van zijn meesterlijke verhalen. De Surinaamse Nederlander Clark Accord - hij werd bekend met zijn debuutroman De Koningin van Paramaribo - leest uit zijn nieuwe roman Tussen Apoera en Oreala. Uit Kaapstad komt de dichter Diana Ferrus. Zij werd bekend met haar gedicht over Saartje Baartman -  de 'Hottentot-Venus' -  een zwarte Zuid-Afrikaanse die in de 19e eeuw gedwongen werd om als kermisattractie door Europa te reizen. Myra Römer is geboren in Curaçao en woont nu in Nederland. Begin dit jaar maakte ze een verrassend schrijversdebuut met  Verhalen van Fita, over het opgroeien van een meisje in het Curaçao van de jaren vijftig.  Uit Sint Maarten komt dichter Drisana Deborah Jack. Alle buitenlandse schrijvers dragen in hun eigen taal voor, terwijl hun tekst in Papiamento vertaling simultaan op een scherm wordt geprojecteerd. De optredens van de schrijvers en dichters worden afgewisseld door een poëzie-presentatie met begeleiding, door Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar.