Inschrijven op de nieuwsbrief

Def P

Def P
Def P

(Amsterdam, 1969) raakte tijdens zijn schoolperiode in de ban van de opkomende hiphopbeweging en in 1986 vormde hij met wat vrienden zijn eerste rapgroep Funky Fresh Force. In 1989 richtte hij de Nederlandstalige hiphop-band Osdorp Posse op, die in 1995 doorbrak met het album Afslag Osdorp. In 1998 besloot Osdorp Posse het eigen label Ramp Records op te richten, waarop Def P ook twee soloalbums uitbracht. Def P heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig artiest. Hij schrijft behalve zijn songteksten ook verhalen en gedichten. Hij tekent en schildert, houdt zich bezig met theater en maakt een eigen radioprogamma op Kink FM (Tegenwicht Voor Evenwicht). Zijn teken- en schilderwerk is in diverse galeries te zien geweest. De echte naam van Def P is Pascal Griffioen.

(WIN 2005)

Archief beschikbaar voor: Def P

 • Zuid-Afrika 2006

  Festival Finale Poetry Africa

  Met: Def P, Gibi Bacilio, Ronald Snijders, Shrinivási, Tan Lioe Ie

  Feestelijke afsluiting van het festival, met optredens van alle dichters die in het afgelopen festival hebben opgetreden, een Poetry SlamJam, mede gepresenteerd door Def P, Eric 'Coolfire Hadebe' en Rose Mokhosi, en muzikale optredens van o.a. Ronald Snijders.

 • Zuid-Afrika 2006

  Winternachten Durban

  Met: Def P, Gibi Bacilio, Ronald Snijders, Shrinivási, Tan Lioe Ie

  De populaire Zuid-Afrikaanse stand-up comedian Soli Philander presenteert het Winternachten in Durban programma: een avond met de 'praise-singer' Mbongi Zolani, dichters Gibi Bacilio, Shrinivási en Def P. en muzikale optredens van Ronald Snijders en de Zuid-Afrikaanse musici Philani Ngidi (bas), Neil Gonsalves (keyboards) and Paki Peloeole (percussie). In het programma behalve voordracht ook een discussie met de auteurs over poezië, voodracht en het verschil tussen dichten in de orale traditie en performance poetry.

 • Zuid-Afrika 2006

  Openingsavond Poetry Africa

  Met: Def P, Gibi Bacilio, Ronald Snijders, Shrinivási, Tan Lioe Ie

  De openingsavond van het Festival Poetry Africa - geopend door Pallo Jordan, minister van Cultuur - is een presentatie van alle aan het fetival deelnemende dichters. Behalve de groep dichters die meereizen met Winternachten zijn dat Izimbongi ZaseMzansi (Botsotso Mahlaba, Jessica Mbangeni, Zolani Mkiva, Joe Ntloana, Mandisa Phandliwe), Henry Bowers, Julius Chingono, Finuala Dowling, Ewok, Perpetual Eziefule-Emenekwum, Stephen Gray, The Guests (Victor Mavedzenge and Michael Kudakwashe), Kama Sywor Kamanda, Rustum Kozain, Lexikon, Mzi Mahola, Lebogang Mashile, Oliver Mtukudzi, John Matshikiza, Sally-Ann Murray, Lefifi Tladi, Mphutlane Wa Bofelo, Eduardo White, Makhosazana Xaba, Ghassan Zaqtan, Benjamin Zephaniah, Mafika Gwala en Alhaji Papa Susso (Gambia).De Surinaams/Nederlandse fluitist Ronald Snijders zal optreden met Philani Ngidi (bas), Neil Gonsalves.

 • Zuid-Afrika 2006

  Spier Poetry Exchange

  Met: Def P, Gibi Bacilio, Ronald Snijders, Shrinivási, Tan Lioe Ie

  De Spier Arts Trust is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste podia in de Kaapstreek. De Winternachtengroep treedt hier op met de dichters Jeremy Cronin, Joan Hambidge, de Nigeriaanse dichter Harry Garuba, en dichter Rustum Kozain, die kortgeleden de prestigieuze Ingrid Jonker prijs kreeg voor zijn eerste dichtbundel.

 • Zuid-Afrika 2006

  UWC Lunch Hour Poetry

  Met: Def P, Gibi Bacilio, Ronald Snijders, Shrinivási, Tan Lioe Ie

  Op de campus van de Universiteit van West-Kaap presenteert de Winternachten groep poëzie, samen met de Xhosa rapper Theba, dichter Jeremy Cronin (in het dagelijks leven parlementslid voor het ANC), Alan Boesak, Diana Ferrus met Sipho en Keith Gottschalk - professor in politieke wetenschappen en oud-activist.

 • Winternachten 2005 – WINTERNACHT 1

  Het Beeldgedicht

  In een tijd waarin de beeldcultuur zich steeds meer opdringt, raakt het beeldgedicht uit de gratie. Vijf dichters bliezen deze traditie weer nieuw leven in: Wim Brands, Def P, Hagar Peeters, Alfred Schaffer en Simon Vinkenoog. Elk kozen ze een recente krantenfoto, en schreven er op verzoek van Winternachten een gedicht bij. We zagen de beelden en horen de gedichten uit de mond van de dichters. Ze gingen met elkaar in gesprek onder leiding van Cox Habbema.