Inschrijven op de nieuwsbrief

Andrew Makkinga

Andrew Makkinga
Andrew Makkinga

(Oeganda, 1982) woonde de eerste jaren van zijn leven in Oeganda, Nepal en Soedan. In 1991 streek hij met zijn Nederlandse stiefvader en zijn moeder in de provincie Groningen neer. Zijn biologische vader is actief in de Oegandese politiek. Makkinga maakte op zijn 17e zijn tv-debuut in het tv-programma Het Lagerhuis. Daar viel hij op door zijn sterke debattechniek. Vanaf 2001 tot 2011 zat hij in het bestuur van The African HipHop Foundation, die ernaar streeft om hiphoppers uit Afrika en in diaspora met elkaar in contact te brengen. In 2005 presenteerde hij het NPS-programma DeBattle waarin hiphop en debat werden gemixt. Andrew Makkinga heeft zijn eigen programma Soul en Jazz op radio 6 en hij is debatleider/presentator (o.a. op Lowlands en TEDx-AmsterdamED). Ook zit hij in het bestuur van de Stichting Museumnacht Amsterdam, de The Ghetto Radio Foundation en van www.nowhere.nl. Hij schuift regelmatig aan bij DWDD. www.andrewmakkinga.nl

(WU 2013 GR)

Archief beschikbaar voor: Andrew Makkinga

 • Winternachten 2013 – Winternacht 2 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

  Wanna Know a Secret?

  Maak kennis met een nieuwe generatie auteurs, en luister naar hun voordracht van geheimzinnige passages uit hun romans. Een spannend uur met Nederlandse verhalen uit binnen- en buitenland. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  How to be a Dictator in Africa

  Schrijvers kruipen in de huid van de Afrikaanse dictators. Ze nemen ons mee in de geest van de ooit zo optimistische leiders die, na de onafhankelijkheid van hun landen, stuk voor stuk dictators werden. Zo proberen ze inzicht te geven in de wereld die ze achter zich hebben gelaten, van Somalië naar Nigeria, en van Soedan naar Congo. Engelstalig.
  David van Reybrouck vervangt Mansoura Ez Eldin, die om familieredenen niet naar Nederland kon komen.