Inschrijven op de nieuwsbrief

Film: Under the Skin

Saturday Night Unlimited -
Scarlett Johansson in Únder the Skin (Groot-Brittannië/Verenigde Staten/Zwitserland, 2013, regie Jonathan Glazer) gebaseerd op de gelijknamige roman van Michel Faber
Scarlett Johansson in Únder the Skin (Groot-Brittannië/Verenigde Staten/Zwitserland, 2013, regie Jonathan Glazer) gebaseerd op de gelijknamige roman van Michel Faber


Een mysterieuze vrouw doorkruist Schotland en klampt vanuit haar bestelwagen nietsvermoedende toevallige passanten aan, om deze vervolgens te verleiden en in de val te lokken. Steeds opnieuw weet ze haar mannelijke prooien te strikken met haar seksualiteit. Wat is haar verhaal?
Ronald Rovers gaf de film vijf sterren en schreef in de Filmkrant: "Vreemd zijn, dat is waar het weergaloze Under The Skin ten diepste over gaat. Daarvoor hoef je niet buitenaards te zijn, ook al is het naamloze personage van Scarlett Johansson dat wel. Door de juiste ogen gezien wordt alles vreemd. Over die ogen gaat het hier ook. In het begin zijn het haar ogen die alles vreemd maken. Aan het eind zijn het ook onze ogen, als je je tenminste mee laat nemen".
Peter Bradshaw schreef in The Guardian: "It sure as hell got under [my skin]. Jonathan Glazer's sci-fi horror is loosely adapted, or atmospherically distilled, by Walter Campbell from the 2000 novel by Michel Faber. The result is visually stunning and deeply disturbing: very freaky, very scary and very erotic." En ook hij beloonde de film met vijf sterren.

Regie: Jonathan Glazer
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zwitserland, 2013
108'
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Met o.a. Scarlett Johansson, Robert J. Goodwin en Krystof Hádek