Inschrijven op de nieuwsbrief

Valerie van Leersum en Gerco Aerts

Ankerland
Ankerland

Valerie van Leersum is beeldend kunstenaar. Samen met componist Gerco Aerts bouwde ze de interactieve installatie Anker land. Ze nodigen hun publiek uit om aan de hand van enkele voorwerpen mee te reizen naar Suriname, Marokko en Indonesie. Ze vertellen verhalen van een achtergelaten land, van een reis, van toekomst en verlangens, van familie en tradities.

Archief beschikbaar voor: Valerie van Leersum en Gerco Aerts

  • Winternachten 2007 – WINTERNACHT 2

    Boeken, platen en het achtergelaten land

    Een schijnbaar rustpunt in het theater was de foyer. DJ Jairzinho draaide zijn platen, schrijvers signerden hun boeken. De Kotomisi Shop nodigde bezoekers uit in zijn huiskamer van Surinaamse culturen. Beeldend kunstenaar Valerie van Leersum en componist Gerco Aerts lieten bezoekers in hun interactieve installatie reizen naar Suriname, Marokko en Indonesië, luisterend naar verhalen van een achtergelaten land, toekomst en verlangens, familie en tradities.

  • Winternachten 2007 – WINTERNACHT 1

    Een interactieve reis

    Op zoek naar een boek van de schrijver die je in Winternachten ontdekte, napraten met andere festivalgangers, of even bijkomen. Dat kon in de foyer van het theater. DJ Jan draaide muziek en schrijvers signeerden hun werk bij de bookshop. Beeldend kunstenaar Valerie van Leersum en componist Gerco Aerts bouwden in de foyer een interactieve installatie. Ze nodigden de bezoekers uit om mee te reizen naar Suriname, Marokko en Indonesië, luisterend naar verhalen van een achtergelaten land, een reis, toekomst en verlangens, familie en tradities.