Inschrijven op de nieuwsbrief

Tirsa With

Tirsa With - foto Cherise Jeane | Creative Women Collective
Tirsa With - foto Cherise Jeane | Creative Women Collective

is (audio)maker, stemacteur, vertaler en schrijver. Ook modereert ze evenementen en creëert connecties door online content. Ze aardt zich in de orale tradities van haar voorouders, de Surinaamse Marrons, die haar het belang van meerstemmigheid leerden. Audio is hiervoor het ideale medium. With studeerde literatuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en was in 2020 adviseur meerjarige subsidies bij het Amsterdam Fonds voor de Kunst. Haar korte verhaal Schrammen voel je tenminste verscheen in de verhalenbundel de Goede Immigrant (2020). Ze schreef het korte verhaal Nia als bijdrage en reactie op de Asterisk Conversations-podcast van Simon(e) van Saarloos met Nalo Hopkinson; in 2021 verscheen haar Nederlandse vertaling van het jeugdboek Brown Girl Dreaming van Jacqueline Woodson.

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Tirsa With

 • Winternachten 2022 – Thursday Night Unlimited

  Woorden Worden Zinnen x Winternachten festival 2022

  Performers, poëzie & punchlines - met Elten Kiene, Aafke Romeijn, Derek Otte, Amara van der Elst, Gerswhin Bonevacia, Tirsa With, Kelvin Allison, Athena Farrokhzad e.a.

  Jaaa, Woorden Worden Zinnen is terug op Winternachten! Bestel een drankje en laat je meevoeren door de beste spoken word-artiesten en dichters van dit moment.

  Woorden Worden Zinnen is het populaire platform voor auteurs, spoken word-artiesten en muzikanten, dat al jarenlang vol energie en liefde voor taal de mooiste voordrachten en fijnste muziek presenteert aan uitverkochte zalen. Tijdens Winternachten bundelen we met WWZ en PAARD de krachten. In WWZ x Winternachten festival 2022 laten naast Nederlandse dichters en spoken word-artiesten ook internationale auteurs van het festival hun stem horen tijdens een spraakmakend, extra lang programma. Goeie energie gegarandeerd!

  Line-up
  Tijdens dit programma zie en hoor je onder anderen: WWZ-oprichter en spoken word-artiest Elten Kiene, schrijver en muzikant Aafke Romeijn, dichter Derek Otte, spoken-word artiesten Kelvin Allison en Amara van der Elst, dichter (en voormalig stadsdichter van Amsterdam) Gerswhin Bonevacia, stemacteur en auteur Tirsa With, en de Iraans-Zweedse dichter Athena Farrokhzad.