Inschrijven op de nieuwsbrief

Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar

Tiri (Riginald) Trinidad heeft bekendheid gekregen als zanger door het winnen van verschillende wedstrijden folkloristische liederen, ter gelegenheid van onder andere de viering van Rincondag en de Tumbakoning bij carnavalsvieringen. In 2005 won hij voor de zevende keer de titel van Tumbakoning van carnaval. Tiri is solozanger bij onder andere Tutti Frutti en Glenn & Friends. In het najaar van 2004 is hij met Tutti Frutti in Nederland op tournee geweest. Tiri treedt wekelijks op met de bands waar hij deel van uitmaakt en gaat met Krusa Laman 2005 voor het eerst een experiment aan op het gebied van de poëtische performance.

Kathleen Thielman (1963) werkt al vijf jaar in het basisonderwijs. Ze heeft als verhalenvertelster deelgenomen aan een aantal kinderboekenweken op Bonaire. Tegenwoordig presenteert Ketty wekelijks een kinderprogramma op een lokaal radiostation. In 2004 heeft Ketty als één van de hoofdrolspelers in het stuk Rèke Buriku Rèke, een bewerking in het Papiamentu van een sprookje van Grimm, op Bonaire, Curaçao, Aruba en Saba opgetreden.
WIN2005

Archief beschikbaar voor: Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar

  • Antillen/Aruba 2005

    Krusa Laman - Bonaire

    Met: Clark Accord, Diana Ferrus, Drisana Deborah Jack, Gerrit Komrij, Henri Toré, Linda Coffie, Myra Römer, Putu Wijaya, Tica Sealy-Nicolaas, Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar

    Een programma met literatuur en muziek uit Indonesië, Nederland, Zuid-Afrika, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire. Tica Sealy-Nicolaas presenteert deze veelzijdige literaire avond. Zes schrijvers reizen deze week van eiland naar eiland voor het festival Crossing the Seas/Crusa Lama/Krusa Laman. Ze treden vanavond op met hun Bonaireaanse collega-auteurs Henri Toré en Linda Coffie. De Nederlandse ex-Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij draagt vanavond zijn gedichten voor. Een van de grootste schrijvers Indonesië, Putu Wijaya, vertelt een van zijn meesterlijke verhalen. De Surinaamse Nederlander Clark Accord - hij werd bekend met zijn debuutroman De Koningin van Paramaribo - leest uit zijn nieuwe roman Tussen Apoera en Oreala. Uit Kaapstad komt de dichter Diana Ferrus. Zij werd bekend met haar gedicht over Saartje Baartman -  de 'Hottentot-Venus' -  een zwarte Zuid-Afrikaanse die in de 19e eeuw gedwongen werd om als kermisattractie door Europa te reizen. Myra Römer is geboren in Curaçao en woont nu in Nederland. Begin dit jaar maakte ze een verrassend schrijversdebuut met  Verhalen van Fita, over het opgroeien van een meisje in het Curaçao van de jaren vijftig.  Uit Sint Maarten komt dichter Drisana Deborah Jack. Alle buitenlandse schrijvers dragen in hun eigen taal voor, terwijl hun tekst in Papiamento vertaling simultaan op een scherm wordt geprojecteerd. De optredens van de schrijvers en dichters worden afgewisseld door een poëzie-presentatie met begeleiding, door Tiri Trinidad & Kathleen Thielman-Winklaar.