Inschrijven op de nieuwsbrief

Ruben Maes

Ruben Maes
Ruben Maes

begon zijn carrière ooit als vicevoorzitter van de JOVD, maar veranderde daarna van koers en sloot zich aan bij Niet Nix, de aan de PvdA gelieerde beweging. Inmiddels is hij een veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider van debatten, symposia en conferenties. Daarbij combineert hij zijn journalistieke intuïtie met een goed gevoel voor sfeer. Maes geeft ook mediatrainingen en leidt anderen op om gespreksleider te worden. Hij studeerde politicologie en ging vervolgens werken bij een onderzoeksbureau gericht op strategische advisering bij campagnes. Daarnaast werkte hij freelance voor BNR Nieuwsradio en PM Den Haag. In 2003 begon Maes zijn eigen bureau &MAES.

(WU 2014 GR)

Archief beschikbaar voor: Ruben Maes

 • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Zo zijn onze manieren - publieksdiscussie

  Zó zijn onze manieren, maar zó zijn die van hun.... Hoe ga je met elkaar om in een omgeving waar zoveel verschillende culturen naast elkaar leven? Welke taal spreek je? Wat doe je op elkaars feestdagen? In Nederland komen we daar niet uit met elkaar. Vanavond krijgen we van drie schrijvers - twee van hen afkomstig uit landen met een lange multiculturele traditie - voorstellen voor do's and don'ts. Geen wetten, maar omgangsvormen. Het publiek gaat met elkaar in gesprek over die voorstellen. Nemen we ze over of niet? Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Niets te verbergen! Een publieksdebat.

  Niets te verbergen, mijn hele leven mag op Facebook. Of toch niet? Waarom zouden we ons druk maken over privacy en de omgang daarmee in de sociale media? Wat zijn de verschillen in opvatting tussen jongeren en de oudere generatie? In een Socratisch gesprek - à la het tv programma De Achterkant van het Gelijk - proberen we er achter te komen wat de kern is van onze behoefte aan privacy en wat de ongeschreven regels zijn op Facebook en Twitter. Tijdens de zoektocht staan deskundigen ons bij: filosoof en schrijver Connie Palmen, primatoloog Jan van Hooff en Maurits Martijn, filosoof en expert op het gebied van privacy en surveillance. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2013 – Winternacht 2 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

  De Derde Kamer

  Derde Kamer-voorzitter Ruben Maes nodigt u uit om te debatteren, te interrumperen en amendementen in te dienen. Breng met uw inbreng de ware democratie dichterbij. Al is het maar voor één avond. Vijf deelnemers brengen het debat voor u op stoom: filosoof Maxim Februari opent met een column over het begrip 'burger'. Daarna gaan cultuurhistoricus Thomas von der Dunk, journalist Paul van der Gaag en schrijvers Christine Otten en David Van Reybrouck een discussie met u aan. Nederlandstalig.