Inschrijven op de nieuwsbrief

Rieke Diah Pitaloka

Rieke Diah Pitaloka tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Rieke Diah Pitaloka tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

(1974, Garut, Indonesië) is een jonge Jarkartaanse dichteres en actrice. Zij studeerde Nederlands aan de Universitas Indonesia in Jakarta en volgt nu een masters-studie filosofie. Pitaloka speelde in diverse televisieseries en toneelstukken. Tevens leverde zij als redactielid haar bijdrage aan de feministische nieuwsbrief Cermin. Haar literair debuut, de gedichtenbundel Renungan Kloset verscheen in 2001.
WIN 2002

Archief beschikbaar voor: Rieke Diah Pitaloka

 • Winternachten 2003 – Winternacht 1

  Indonesische poëzie uit Bali en Jakarta

  Twee jonge dichteressen, uit Bali en Jakarta. Dichten in Indonesië is in deze tijd bijna een politieke daad. Rieke Diah Pitaloka schreef o.a. een gedicht naar aanleiding van de recente bomaanslag op Bali. Oka Rusmini woont op Bali. Ook uit haar werk spreekt een sterk engagement. Een gesprek over hun poëzie en hun ideën over de toekomst van hun land. Nederlands/Indonesisch.

 • Tournee NL 2003

  KIT Tropentheater - Indonesië avond

  Met: Kees Snoek, Oka Rusmini, Remy Sylado, Rieke Diah Pitaloka, Zeffry Alkatiri

  Een avond met de vier van de vijf Indonesische deelnemers aan Winternachten. De jonge Balinese dichteres Oka Rusmini, dichteres/actrice Rieke Diah Pitaloka uit Jakarta, bestseller-auteur Remy Sylado en dichter Zeffry Alkatiri. Over het onvermijdelijke engagement van de schrijver en dichter in Indonesië. Het gesprek was in het Indonesisch. Gesprek en voorgedragen teksten werden getolkd en in Nederlandse vertaling geprojecteerd. Indonesië-kenner Kees Snoek leidde het gesprek.