Inschrijven op de nieuwsbrief

Paul Schnabel

Paul Schnabel tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Paul Schnabel tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

(1948) is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau. Schnabel studeerde sociologie aan de universiteit Utrecht en de Universiteit Bielefeld. Hij promoveerde in 1982 aan de Erasmus Universiteit. Vanaf 1987 was hij hoogleraar Sociaal en Cultureel Beleid aan de Universiteit Utrecht. Schnabel is naast zijn werkzaamheden voor het Sociaal Cultureel Planbureau ook actief als columnist voor het NRC-Handelsblad en het Financieel Dagblad. Hij is daarnaast onder meer voorzitter van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid en lid van de Sociaal Wetenschappelijke Raad.
WIN 2002

Archief beschikbaar voor: Paul Schnabel

  • Winternachten 2003

    Nieuwe Beeldenstormen - debat

    Met: Ellen Ombre, Fouad Laroui, H.J.A. Hofland, Laetitia van den Assum, Louk de la Rive Box, Mai Ghoussoub, Paul Schnabel

    Culturele identiteit in internationaal perspectief. Een forumdiscussie i.s.m. het Prins Claus Fonds. Bij wijze van introductie verleidde Ellen Ombre zaal en panel tot het aanheffen van 'Waar de blanke top der duinen', het lied dat ze als kind in Suriname leerde zingen. Henk Hofland beloofde dat wij op weg waren naar vernieuwing van de Nederlandse culturele identiteit. Algemeen was de klacht te horen dat de Nederlanders vaag, onzorgvuldig en zonder gepaste trots met hun culturele erfenis om gaan. Cultuur hoort een exportartikel te zijn, dat wel wat meer overheidssteun mag krijgen. Ambassadeur Van den Assum pleitte voor het opnemen van Zuid-Afrika als geassocieerd lid van de Taalunie. Kijk voor reacties op dit programma onder 'forum'.