Inschrijven op de nieuwsbrief

Noreena Hertz

Noreena Hertz - foto Thron Ullberg
Noreena Hertz - foto Thron Ullberg

(Londen, 1967) is een Brits econome, hoogleraar, activiste en bestsellerauteur van boeken over globalisering. In haar eind 2013 verschenen boek Eyes wide open - in het Nederlands vertaald als Deze beslissing verandert je leven - geeft ze tips om keuzes te maken in de gedigitaliseerde wereld. Hertz ging op haar 16e studeren en was op haar 23e al werkzaam bij de Wereldbank als adviseur van de Russische regering. Zes jaar later zette ze haar tanden in het vredesproces in het Midden-Oosten en noemde Vogue haar 'one of the world's most inspiring women'. In haar boek IOU: The Debt Threat uit 2005 voorspelde ze de economische crisis die in 2008 zou uitbreken. Ze gaf keynote speeches voor TED en de World Economic Forum, adviseert een breed scala aan grote corporaties, is Professor of Globalisation op de Duisenberg School of Finance in Amsterdam en Associate Director van het Centre for International Business and Management aan de Universiteit van Cambridge.

(WU 2014 GR)

Archief beschikbaar voor: Noreena Hertz

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  Met de schrijvers aan tafel: Aminatta Forna en Noreena Hertz

  Schuif aan bij de tafel van gastheer Francis Broekhuijsen. Hij ontvangt hier de schrijvers Aminatta Forna en Noreena Hertz. We luisteren naar hun favoriete muziek, en gaan met hen in gesprek. Vergeet niet uw boeken te laten signeren! Engelstalig.

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Noreena Hertz

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de Britse econome Noreena Hertz haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Engelstalig.

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  Eyes Wide Open: Noreena Hertz & Femke Halsema

  Econome Noreena Hertz publiceerde onlangs Deze beslissing verandert je leven (Eyes Wide Open). Zij roept burgers op om een radicale omwenteling te maken en eigenmachtige besluitvormers te worden, in staat zelfstandig keuzes te maken; ook als er veel op het spel staat. Maar wat betekent deze omwenteling voor experts als voormalig politica Femke Halsema en Hertz zelf? Wat is hun rol als 'besluitvormer' in een wereld waar iedereen beslist wat er gebeurt? Engelstalig.