Inschrijven op de nieuwsbrief

Khalid Boudou

Khalid Boudou tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg
Khalid Boudou tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg

(1974) is geboren in Tamsamane, Marokko, en woont sinds jaar en dag in Tiel, dat door hem consequent wordt aangeduid als Tiel Aviv. In 1998 won hij de El Hizjra Literatuur Prijs met het verhaal Stemmendans. Zijn eerste boek Het schnitzelparadijs verscheen in 2001. In dit verbluffende debuut wordt het leven van jonge Marokkanen in Nederland loepzuiver in kaart gebracht. In 2002 won Boudou met Het schnitzelparadijs het Gouden Ezelsoor. Zijn roman is vertaald in het Italiaans, Engels en Duits en ook de filmrechten zijn verkocht. Khalid Boudou is hoofdredacteur van het Marokkaanse jongerentijdschrift ATARIK.NL geweest en werkt nu als columnist bij het Algemeen Dagblad.
Bron: Vassalucci, 2001

Archief beschikbaar voor: Khalid Boudou

  • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 2

    De klonen van god

    Veertig jaar geleden maakte 'I had a dream' veel indruk; als we de reclame geloven spreekt de vraag 'Biertje?' tegenwoordig meer tot de verbeelding. Wie maakt het kromme recht vraagt Prediker zich af en wij met hem. Khalid Boudou en Gerrit Komrij geven als Gods klonen in brieven aan elkaar antwoord op de vraag hoe de wereld eruit zou moeten gaan zien. Een briefwisseling op toneel. Regie: Carel Alphenaar.

  • Winternachten 2000 – Winternacht 2

    Performing poets, stand-up comedy en verhalenvertellers

    De Zuid-Afrikaanse stand-up comedian Soli Philander presenteerde een doorlopend progamma met o.a. performing poets, en verhalenvertellers. Met Louise Wondel (Surinaams dichter/performer droeg haar poëzie voor in het Aukaans, de taal van de Marrons), De jonge Marokkanen (zoals zich noemden schrijvers Abdelkader Benali, Rashid Novaire en Khalid Boudou). De Algerijns/Nederlandse acteur/verteller Hakim Traïdia vertelde Arabische verhalen.