Inschrijven op de nieuwsbrief

Johnny Scharbaay

(Aruba, 1966) is musicus en muziekproducent. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In Nederland maakte hij deel uit van verschillende jazz, latin en popmuziek-bands. Ook trad hij op met het 'Amsterdam Symphonic Orchestra' en tijdens verschillende Jazz en Latin festivals in Nederland. Hij trad driemaal op voor Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander en ook eenmaal voor Prins Albert van Monaco. Momenteel is hij eigenaar van een studio, producer en 'recording engineer' voor de Capricon recording studio. Sinds 1996 is Scharbaay als pianoleraar verbonden aan de Arubaanse Muziekschool. Als pianist, arrangeur en performer neemt hij deel aan evenementen op Aruba en in het buitenland.
WIN 2005

Archief beschikbaar voor: Johnny Scharbaay

  • Antillen/Aruba 2005

    Crusa Lama - Aruba

    Met: Belén Kock-Marchena, Clark Accord, Diana Ferrus, Drisana Deborah Jack, Gerrit Komrij, Jessica van der Linden, Johnny Scharbaay, Myra Römer, Olga Zaandam-Buckley, Putu Wijaya

    Een programma met literatuur en muziek uit Indonesië, Nederland, Zuid-Afrika, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Mirto Laclé presenteert deze veelzijdige literaire avond.
    Zes schrijvers reizen deze week van eiland naar eiland voor het festival Crossing the Seas. Ze treden vanavond op met hun Arubaanse collega-auteurs Olga Zaandam-Buckley en Belén Kock-Marchena. De Nederlandse ex-Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij draagt vanavond zijn gedichten voor. Een van de grootste schrijvers Indonesië, Putu Wijaya, vertelt een van zijn meesterlijke verhalen. De Surinaamse Nederlander Clark Accord - hij werd bekend met zijn debuutroman De Koningin van Paramaribo - leest uit zijn nieuwe roman Tussen Apoera en Oreala. Uit Kaapstad komt de dichter Diana Ferrus. Zij werd bekend met haar gedicht over Saartje Baartman -  de 'Hottentot-Venus' -  een zwarte Zuid-Afrikaanse die in de 19e eeuw gedwongen werd om als kermisattractie door Europa te reizen. Myra Römer is geboren in Curaçao en woont nu in Nederland. Begin dit jaar maakte ze een verrassend schrijversdebuut met Verhalen van Fita, over het opgroeien van een meisje in het Curaçao van de jaren vijftig.  Uit Sint Maarten komt dichter Drisana Deborah Jack. Alle buitenlandse schrijvers dragen in hun eigen taal voor, terwijl hun tekst in Papiamento vertaling simultaan op een scherm wordt geprojecteerd. De muziek is van Johnny Scharbaay.