Inschrijven op de nieuwsbrief

Hashem Kabreet

Hashem Kabreet
Hashem Kabreet

(Syrië) is percussionist, trainer en workshopleider. Hij speelt op oriëntaalse en wereld-slagwerkinstrumenten (frame drum, darbouka, djembe, cajon, handpan) in bands als Étoiles Électriques en HAN Here & Now, in uiteenlopende muziekstijlen. Voor organisaties als Sounds of Change, Raw Resonance, Art Root Collective, Orchestre Partout en Fort van de Verbeelding leidt hij muziekworkshops en creatieve trainingen.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Hashem Kabreet

 • Writers Unlimited 2024

  Opening Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag

  Met: Adriaan van Dis, Aminatta Forna, Burhan Sönmez, Celeste Ng, Daniëlle Zawadi, Emilienne Malfatto, Hashem Kabreet, Jan van Zanen, Jörgen Tjon A Fong, Judith Uyterlinde, Sholeh Rezazadeh

  Vrijheid om te spreken of te schrijven is belangrijk maar voor velen onmogelijk. Het festival opende met 'human voices' (thema van deze editie) uit Nederland en het buitenland: een unieke line up van beroemde schrijvers sprak zich uit. Dit was zo'n avond voor inspiratie, creatieve gedachten en trefzekere woorden die diepe indruk maken. Maak kennis met de auteurs die vier heerlijke Haagse festivaldagen van zich laten horen!

  De 'Opening Night 2024' stond in het teken van vrijheid van het woord en de kracht van literatuur, met optredens en voordrachten van de Amerikaanse auteur Celeste Ng (internationaal een van de best gelezen auteur met Aziatische roots), de Britse schrijver Aminatta Forna (o.a. Het huis met de schaduw), van Adriaan van Dis (najaar 2023 verscheen zijn ontroerende nieuwe roman Naar zachtheid en een warm omhelzen), van Burhan Sönmez, auteur van o.a. Istanbul, Istanbul en voorzitter van schrijversorganisatie PEN International.

  De jonge Haagse schrijver en spoken word artiest Daniëlle Zawadi en, begeleid door percussionist Hashem Kabreet, dichter en schrijver Sholeh Rezazadeh (o.a. de roman Ik ken een berg die op me wacht) traden op met spoken word performances.

  Daarna ging presentator Jörgen Tjon A Fong in gesprek met de Amerikaanse romanschrijver Celeste Ng (o.a. de roman Onze verloren harten) en de Franse schrijver en fotojournalist Emilienne Malfatto (o.a. De kolonel slaapt niet) over wat 'Human Voices' in relatie tot vrije meningsuiting voor hen betekent. Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, gaf tot slot de officiële aftrap en opende het festival!

  In het programma was de vertoning opgenomen van de korte film Monument for murdered writers and journalists 2023, een project van Theatre of Wrong Decisions, Committee To Protect Journalists (CPJ) en PEN International.

  Onze favoriete Haagse boekhandel De Vries Van Stockum was elke festivaldag in de foyer van Theater aan het Spui aanwezig met rijkgevulde tafels vol boeken (zowel Engels- als Nederlandstalig) van de auteurs die optreden tijdens het festival. Grasduin heerlijk in alle moois, en wie weet is de auteur zelf aanwezig om je net gekochte boek met een persoonlijk woord te signeren.

 • Writers Unlimited 2024

  Poëzie en muziek: Sholeh Rezazadeh & Hashem Kabreet in Laak

  Met: Hashem Kabreet, Sholeh Rezazadeh

  Donderdagmiddag 18 januari 2024 was schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh in Laak ter gelegenheid van het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (18-21 januari). Ze droeg gedichten voor, muzikaal op handpan begeleid door percussionist Hashem Kabreet, in Bibliotheek Laakkwartier, Vadercentrum-ADAM en het VrouwenBuurtLab. Gratis toegankelijk, iedereen was welkom!

  Sholeh Rezazadeh wint in 2019 de El Hizjra-prijs voor haar poëzie en bereikt de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in 2020. Ze schrijft twee prachtige bestseller-romans in het Nederlands: De hemel is altijd paars en Ik ken een berg die op me wacht. Haar boeken, gedichten en spoken word-optredens gaan over familie, identiteit, liefde, migratie en natuur.


  Sholeh en Hashem traden op:
  15:00-15:30 uur in Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2
  15:45-16:15 uur in Vadercentrum-ADAM, Jonckbloetplein 24
  16:30-17:00 uur in VrouwenBuurtLab Laak, Van Meursstraat 1

  Sholeh Rezazadeh (Iran, 1989) - schrijver, dichter, performer en columnist – krijgt veel bijval en prijzen voor haar eerste roman De hemel is altijd paars (2021): lezers zijn ontroerd door het verhaal over een jonge vrouw die werkt in een kringloopwinkel, verliefd wordt op een muzikant en met liefde en pijn terugdenkt aan haar geboorteland Iran. Rezazadeh, die geneeskunde studeerde, komt in 2015 naar Nederland. Ze publiceert in onder meer NRC, De Gids, Awater, De Poëziekrant en is columnist van Het Financieele Dagblad.

  Haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht verschijnt in 2023. In dezelfde poëtische stijl als haar eerste roman, vertelt Rezazadeh over een vrouw die haar leven omgooit en van Amsterdam naar Iran reist om zich aan te sluiten bij een nomadenfamilie: een verhaal over verlangen naar rust en ruimte, verteld vanuit het perspectief van een rivier.

  Hashem Kabreet is percussionist, trainer en workshopleider. Hij speelt op oriëntaalse en wereld-slagwerkinstrumenten (frame drum, darbouka, djembe, cajon, handpan) in bands als Étoiles Électriques en HAN Here & Now, in uiteenlopende muziekstijlen. Voor organisaties als Sounds of Change, Raw Resonance, Art Root Collective, Orchestre Partout en Fort van de Verbeelding leidt hij muziekworkshops en creatieve trainingen.

  Organisatie: Laaktheater en Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag.

  Festivaltip: Sholeh Rezazadeh en Hashem Kabreet traden ook op tijdens de Opening Night (18 januari, Theater aan het Spui); verder trad Sholeh op tijdens de grote festivalavond Friday Night Unlimited (19 januari) waar je zelf je route koos langs zo'n twintig progamma's op vijf podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag).

  Van 18 tot en met 21 januari 2024 was het festival te vinden in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag: van Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Koninklijke Schouwburg en Paard tot Theater Dakota, de bibliotheken Nieuw Waldeck, Schilderswijk en Ypenburg en de Haagse Hogeschool. Met ruim negentig schrijvers, dichters en spoken word-artiesten en musici uit binnen- en buitenland. Met voordrachten, proza, poëzie, storytelling, spoken word, auteursinterviews, actuele gesprekken, films en muziek.

 • Winternachten 2023

  Haagse literatuurprijzen: een feestelijk programma ter ere van de winnaars

  Met: Aad Meinderts, Amara van der Elst, Chelsy Valentina, Dominique De Groen, Donald Niedekker, Farah Karimi, Hasan Gök, Hashem Kabreet, Hassnae Bouazza, Jeremy Jordan Rosa, Jina Sumedi, Kaja Wolffers, LUWTEN, Marion Bloem, Marjan Slob, Obe Alkema, Orchestre Partout, Saskia Bruines, Sinan Can

  Het Winternachten festival 2023 opende met verhalen, poëzie, spoken word, muziek en de uitreiking van de Haagse literatuurprijzen, die jaarlijks worden toegekend en uitgereikt door het Literatuurmuseum. Auteurs Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen en Marjan Slob ontvingen respectievelijk de Constantijn Huygens-, F. Bordewijk-, Jan Campert- en J. Greshoff-prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder van Financiën, Cultuur en Economie van Den Haag.

  De prijswinnaars werden elk geëerd met een laudatio door een speciale gast! Je zag optredens van onderzoeksjournalist en programmamaker Sinan Can, dichter Obe Alkema, Haagse scholier Jeremy Jordan Rosa, film- en tv-producent Kaja Wolffers (zoon van Marion Bloem).

  Het programma startte met het eerste officiële optreden van Chelsy Valentina, de kersvers gekozen Jonge Stadsdichter van Den Haag en werd muzikaal omlijst door optredens van percussionist en handpanspeler Hashem Kabreet en door Orchestre Partout.

  Farah Karimi, ex-bestuursvoorzitter van Writers Unlimited, en Aad Meinderts, directeur van het Literatuurmuseum, spraken welkomstwoorden. Ook werd het jubileumboek ter ere van het 75-jarige bestaan van de Haagse literaire prijzen aangeboden aan de wethouder.

  Programma in de foyer met Amara van der Elst, Hasan Gök en Jonge Stadsdichter
  Vanaf 14:30, voorafgaand aan de uitreiking in Zaal 1, presenteerde spoken word-artiest Hasan Gök op het theaterfoyer-podium een kennismakingsinterview met Chelsy Valentina, de Jonge Stadsdichter. Spoken word-artiest Amara van der Elst trad op, en Hasan Gök las eigen gedichten, begeleid door toetseniste Jina Sumedi.

  Boekhandel De Vries van Stockum was in de foyer aanwezig met een stand waar o.a. de boeken van de auteurs die aan dit programma deelnemen, verkrijgbaar zijn - met gelegenheid tot signeren!

  Het programma rond de feestelijke uitreiking werd samengesteld door Jet Steinz in opdracht van het Literatuurmuseum/Writers Unlimited. De presentatie was in handen van Hassnae Bouazza.