Inschrijven op de nieuwsbrief

Erik Lindner

Erik Lindner - foto Gerald Zörner
Erik Lindner - foto Gerald Zörner

(Den Haag, 1968) begon al op zijn veertiende met het voordragen van gedichten waarbij hij vaak samenwerkte met muzikanten. Veertien jaar later verscheen de eerste dichtbundel van zijn hand, Tramontane. Later volgden nog twee bundels Tongen Trede (2000) en Tafel (2004). Als hij niet schrijft, organiseert hij literaire bijeenkomsten, geeft hij literatuurles (o.a. aan de Rietveldacademie) of maakt hij reisreportages en literaire programma's voor de VPRO (o.a.vanaf Poetry International en Crossing Border). In 2003 maakte hij een Franse bloemlezing van 33 Nederlandse dichters en in 2007 verscheen een bundel eigen werk in Franse vertaling, Terrain. Lindner recenseert literatuur voor verschillende bladen en heeft een wekelijkse poëziecolumn op www.groene.nl/boeken.

Archief beschikbaar voor: Erik Lindner

  • Winternachten 2010 – Winternachten 2

    Wintercafé 1: Who's Afraid of Youth

    Het Wintercafé begint met een optreden van saxofonist en componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op gedichten die hij wel gelezen, maar nog niet gehoord heeft. In dit eerste van drie optredens op deze avond ontmoet Maarten Ornstein dichter Erik Lindner.
    Vervolgens beklimmen leerlingen van twee Haagse middelbare scholen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. De afgelopen maanden kregen ze in de klas dichter Erik Lindner op bezoek die met hen poezië las. Vanavond treden Erik Lindner en scholieren op van Lyceum Ypenburg en Dalton College Voorburg. Presentatie Sanna Andréa-Dia. NL