Inschrijven op de nieuwsbrief

Elten Kiene

Elten Kiene
Elten Kiene

is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk en is mede-oprichter en -organisator van Woorden Worden Zinnen, het platform over woordkunst in de breedste zin. Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij Paginagroots, Mensen Zeggen Dingen en Late Night Poetry Jam. Als workshopdocent geeft Elten het liefst les aan jongeren op middelbare scholen of aan jonge auteurs met podiumambities. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Zijn kennis en ervaring brengt hij graag over op anderen en, niet onbelangrijk: deze 'professionele hobbyist' is altijd in voor een nieuwe uitdaging in één van de vele rollen die hij kan bekleden.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Elten Kiene

 • Winternachten 2020

  WWZ x Winternachten festival 2020 (met o.a. Sticks)

  Met: Benzokarim, Çağla Meknuze, Cynthia Mc Leod, Dagger DX, Elten Kiene, Guus van der Steen, Jesse Laport, Jolyn Phillips, Marco Martens, Quin Kempees, Roberta Petzoldt, Rosabelle Illes, Sticks

  In PAARD viel te genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feel-good setting tijdens de Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen in de Grote Zaal. We startten het jaar groots met een spraakmakend programma uit binnen- en buitenland. Op voorhand al een hoogtepunt van 2020: rapper Sticks met een unieke performance vol eigen werk en nieuwe teksten!

  Verder bestond de line-up uit de Surinaamse schrijver Cynthia McLeod, componist en zanger Jolyn Phillips uit Zuid-Afrika, de Turkse dichter Çağla Meknuze, de Arubaanse dichter Rosabelle Illes, dichter en performer Roberta Petzoldt, dichter en performer Jesse Laport, muzikant en spoken word-kunstenaar Guus van der Steen, dichter en voordrachtskunstenaar Marco Martens en spoken word artiest Benzokarim.
  En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favoriete host Elten Kiene en plaatjes van DJ Dagger DX.

  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door GUAP (www.guap070.nl).