Inschrijven op de nieuwsbrief

D Zawawi Imron

D Zawawi Imron tijdens Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg
D Zawawi Imron tijdens Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg

Bekend als dichter sinds de 'Ternu Penyair 10 Kota' (Ontmoeting van dichters uit tien steden) in Jakarta in 1982. In dat jaar verscheen zijn eerste poëziebundel Bulan Tertusuk Lalang. Deze bundel vormde de inspiratiebron voor de gelijknamige film van Garin Nugroho's film, een belangrijke lndonesische regisseur. Met zijn bundel Nenek Moyangku Airmata won hij in 1987 een prijs van Yayasan Buku Utama. In 1990 werden twee van zijn bundels Celurit Emas en Nenek Moyangku Airmata door het Centrum voor Taalontwikkeling gekozen als 'beste boeken'. In 1994 verscheen zijn bundel Belayar di Pamor Badik. Hij woont momenteel in Batang-batang in Madura.
Bron: Teater Utan Kayu 2001

Archief beschikbaar voor: D Zawawi Imron

 • Winternachten 2002 – Winternacht 1

  Poëzie uit Madura en Yogyakarta

  Zawawi Imron is een van de grote dichters/performers uit Indonesië. Mede door de geweldige voordracht van zijn epische gedichten hangt het publiek aan zijn lippen. Hij woont in Madura, een klein eiland ten oosten van Java. Joko Pinurbo (Yogyakarta) is een nieuwkomer in de Indonesische poëzie en in korte tijd tot uitgegroeid tot een toonaangevende dichter. Zijn liefdespoëzie heeft vaak een lichte toon, die wordt ondersteund door zijn speciale stijl van voordragen. Aan het einde van deze Indonesië avond droegen ook Ayu Utami en Dorothea Rosa Herliany voor uit hun werk.

 • Tournee NL 2002

  Winternachten Amsterdam

  Met: Ayu Utami, D Zawawi Imron, Dorothea Rosa Herliany, Henk Maier, Joko Pinurbo

  Een avond in het KIT Tropentheater met de vier Indonesische gasten van Winternachten. Hoogleraar Henk Maier sprak met schrijvers en dichters van verschillende generaties over hun werk, over recente ontwikkelingen in de Indonesische literatuur, de invloed hierop van de nieuwe vrijheden in hun land, en het thema 'Lust en Liefde'. Voertaal Indonesisch/Nederlands.