Inschrijven op de nieuwsbrief

Ik heb geen ander land dan dit land

Saturday Night Unlimited -


Verbondenheid met het vaderland, de worsteling met ongelijkheid, moederschap, vrouw-zijn en ouder worden. Zijn de thema's uit het veelzijdige oeuvre van Antjie Krog, ook die van haar jongere collega Jolyn Phillips? Heeft Krog een pad gebaand voor een nieuwe generatie? Wat neemt Phillips mee en wat laat zij los? In een gesprek met Chris Keulemans gaan Krog en Phillips in op hun verschillen en overeenkomsten en vormen ze een beeld van de toekomst van Afrikaanstalige literatuur.

Antjie Krog is auteur van dichtbundels, kinderpoëzie, proza en toneel. Ook vertaalde ze boeken uit het Nederlands en Engels naar het Afrikaans. In Nederland is Krog bekend van haar indrukwekkende voordrachten tijdens Poetry International, de Nacht van de Poëzie en Winternachten festival.

Jolyn Phillips werkt aan haar PhD in Creative Writing. Ze publiceerde korte verhalen en gedichten. In 2016 had ze veel succes met haar Engelstalige verhalendebuut Tjieng Tjang Tjerries en maakte er zelf een toneelbewerking van inclusief muziek. In 2017 volgde de Afrikaanstalige gedichtenbundel Radbraak.

Tip: Antjie Krog draagt ook voor uit haar werk tijdens het Winternachten Nieuwjaarsconcert, zondagmiddag 19 januari in het Zuiderstrandtheater: een sprankelende matinee vol muziek, poëzie en spoken word met o.a. Wende, Fresku, Ellen ten Damme en Ramsey Nasr.