Inschrijven op de nieuwsbrief

Trio Droomvogels

Trio Droomvogels - foto Bop Mulder
Trio Droomvogels - foto Bop Mulder

Een trio met Peer de Graaf (zang), Henk Koekkoek (ukelele, saxofoon) en Piet Maas (contrabas). Peer de Graaf begon in 1978 ooit als 'Meneertje Peertje' in het theater. Meneertje Peertje is nog steeds actief maar inmiddels is Peer de Graaf uitgegroeid tot een volwassen acteur, cabaretier, muzikant, presentator en improvisator. De Graaf treedt niet alleen op in het theater, maar is ook actief in het onderwijs en de gezondheidszorg. Met Thijs Borsten vormt hij het duo Trapperdetrap dat zich toelegt op volwassen liedjes voor kinderen. Op elke cd is een bijzondere gast te horen zoals Mathilde Santing, Wende Snijders en Denis Jannah. Het streven van het duo is om mooie muziek te maken die ook bij niet-ouders in de smaak valt. De Graaf is een allround performer die met groot gemak zingt, grappen maakt en verhalen vertelt. Hij doet dat al jaren lang bij verschillende acts en bandjes; in theaters, op de Parade maar ook op buurtfeesten. Vorig jaar was hetzelfde trio een groot succes op het festival onder de naam Trio Lang en Gelukkig.

(WU 2012)

Archief beschikbaar voor: Trio Droomvogels

 • Winternachten 2012

  VPRO's OVT Live

  Met: Annejet van der Zijl, Margot Dijkgraaf, Mathijs Deen, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Trio Droomvogels, Willem Nijholt

  Elk jaar zendt de VPRO radio dit geschiedenisprogramma live uit tijdens het festival, vanaf de locatie Café Brasserie Dudok. In deze aflevering gaan de schrijvers uit het festival in gesprek over literatuur en geschiedenis. Met live muziek. Presentatie Paul van der Gaag en Mathijs Deen. In het eerste uur een gesprek met Lotte Jensen over de herkomst van de Nederlandse droom, een column van Nelleke Noordervliet, en een gesprek over de relatie van biografen met hun hoofdpersonen. Met Annetjet van der Zijl, Bas Kromhout en Hans Renders. In het tweede uur spreken Willem Nijholt en Margot Dijkgraaf over Hella Haasse, en horen we een opname van een interview met Hella Haasse. Hans Blom spreekt over de relatie tussen literatuur en geschiedenis.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Droomvogels

  Bernlef is een van Nederlands grootste dichters; Ramsey Nasr heeft zijn naam inmiddels gevestigd als - onder veel meer - dichter des vaderlands, en Lieke Marsman is een belangrijk aanstormend talent.
  Hun voordrachten worden zingend ingeleid door het muzikale trio Droomvogels, dat borg staat voor een feestelijke afsluiting van een Winternacht vol literatuur en poëzie. Nederlandstalig.