Inschrijven op de nieuwsbrief

Sterre Konijn

Sterre Konijn - Winternachten 2022 - fotograaf: Merlijn Doomernik
Sterre Konijn - Winternachten 2022 - fotograaf: Merlijn Doomernik

(1987) heeft met haar grote liefde voor muziek, taal en theater een veelzijdige concert- en muziektheaterpraktijk opgebouwd. Sterre studeerde Italiaans en klassiek zang, heeft een master Muziektheater en leerde alle mogelijkheden van de stem kennen in haar opleiding aan het Deense Complete Vocal Institute. Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot klassieke avant-garde, ze componeert en speelt daarnaast viool, duduk en theremin. Zij speelde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quade Company en Herman van Veen. Ze trad op in Het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook op een mesthoop op Terschelling en in de lucht boven Florence. Sterre Konijn won het Concours de la Chanson Alliance Française en was te gast bij o.a. Radio 4, Podium Witteman, Kunststof en Vrije Geluiden.
In 2021 bracht Sterre haar debuut-cd een uit, een conceptalbum over verbinding en eenzaamheid, op de grens van muziek en theater.

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Sterre Konijn

 • Winternachten 2022

  Winternachten concert - In het droomhuis

  Met: Benzokarim, Iman Mersal, Jose Pepe Garcia, Laura van Dolron, Marian Markelo, Raoul de Jong, Sanneke van Hassel, Sef, Shishani, Sterre Konijn

  Winternachten Festival, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Amare presenteren: In het droomhuis


  Het Winternachten festival - de zomereditie wordt in stijl afgesloten in de concertzaal van Amare met 'In het droomhuis'. Schrijvers, dichters en artiesten brengen hun droomhuis tot leven, in woord, beeld en muziek. Vol van lichte, warme en duistere verlangens, van voorouders en wijze vrouwen, van gemis en genot. Laat je betoveren door o.a. hiphopicoon Sef, wintipriester Marian Markelo, schrijvers Raoul de Jong en Sanneke van Hassel, singer-songwriter Shishani, spoken word artist Benzokarim, dichterIman Mersal en zanger Sterre Konijn. Slagwerkers van het Koninklijk Conservatorium: begeleid door Pepe Garcia brengen ritme aan, en onze gedroomde gastvrouw, theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron, zorgt dat je je direct thuisvoelt.

  Breng jouw thuis mee naar ons droomhuis
  Om goed onderdak te bieden aan al deze dromen vragen we niet alleen artiesten om hun 'thuis' te delen, maar ook het publiek. Neem iets mee wat 'als thuis' voelt - of waarmee jij je droomhuis zou opluisteren: een plant, een theekopje, een gootsteendoekje, een schemerlamp... En het verhaal bij jouw droomthuis-object horen we ook graag! Je kunt dit van tevoren opschrijven of het ons vertellen bij binnenkomst, dan leggen Sanneke van Hassel en Anouk Driessen het vast én geven het een mooie plek in de zaal. Zo maken we samen een levend archief van droomhuizen, geïnspireerd op de roman In het droomhuis van de Amerikaanse schrijver Carmen Maria Machado. En: je gaat niet met lege handen naar huis, want na afloop neem je een voorwerp en verhaal van iemand anders mee terug.