Inschrijven op de nieuwsbrief

Sef

Sef - Winternachten 2022
Sef - Winternachten 2022

(Yousef Gnaoui) begon zijn muzikale carrière binnen de groep Flinke Namen en ging daarna succesvol solo. Hij scoorde hits op eigen naam met o.a. 'De Leven' en 'Toch Houdt Ze Van Mij' en werd genomineerd voor een Edison en 3FM Award. Naast muzikant is Sef actief als artdirector en regisseur, en maakt hij o.a. video's en artworks voor zichzelf en voor collega-muzikanten. In 2017 startte hij met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) de podcast 'Yous & Yay: New Emotions' voor de VPRO, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de best beluisterde podcasts in de Benelux. Sef is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd en gerespecteerd artiest in de Nederlandse hiphop scene en hij heeft hierin een geheel eigen plek verworven. In maart 2020 bracht Sef zijn vierde popalbum uit: El Salvador.

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Sef

 • Winternachten 2022

  Winternachten concert - In het droomhuis

  Met: Benzokarim, Iman Mersal, Jose Pepe Garcia, Laura van Dolron, Marian Markelo, Merel Vercammen, Raoul de Jong, Sanneke van Hassel, Sef, Shishani, Sterre Konijn, Xavi Torres

  Winternachten Festival, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Amare presenteren: In het droomhuis

  Het Winternachten festival - de zomereditie wordt in stijl afgesloten in de concertzaal van Amare met 'In het droomhuis'. Schrijvers, dichters en artiesten brengen hun droomhuis tot leven, in woord, beeld en muziek. Vol van lichte, warme en duistere verlangens, van voorouders en wijze vrouwen, van gemis en genot. Laat je betoveren door o.a. hiphopicoon Sef (begeleid door gitarist Jheynner Argote), wintipriester Marian Markelo, schrijvers Raoul de Jong en Sanneke van Hassel, singer-songwriter Shishani, spoken word artist Benzokarim, dichter Iman Mersal en zanger Sterre Konijn. Slagwerkers van het Koninklijk Conservatorium: begeleid door Pepe Garcia brengen ritme aan, en onze gedroomde gastvrouw, theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron, zorgt dat je je direct thuisvoelt.

  Breng jouw thuis mee naar ons droomhuis
  Om goed onderdak te bieden aan al deze dromen vragen we niet alleen artiesten om hun 'thuis' te delen, maar ook het publiek. Neem iets mee wat 'als thuis' voelt - of waarmee jij je droomhuis zou opluisteren: een plant, een theekopje, een gootsteendoekje, een schemerlamp... En het verhaal bij jouw droomthuis-object horen we ook graag! Je kunt dit van tevoren opschrijven of het ons vertellen bij binnenkomst, dan leggen Sanneke van Hassel en Anouk Driessen het vast én geven het een mooie plek in de zaal. Zo maken we samen een levend archief van droomhuizen, geïnspireerd op de roman In het droomhuis van de Amerikaanse schrijver Carmen Maria Machado. En: je gaat niet met lege handen naar huis, want na afloop neem je een voorwerp en verhaal van iemand anders mee terug.

  Voertaal: Nederlands.