Inschrijven op de nieuwsbrief

Sarah Sluimer

Sarah Sluimer - foto Jan Willem Kaldenbach
Sarah Sluimer - foto Jan Willem Kaldenbach

(1985), programmamaker, moderator en publicist, schreef met Keizer haar debuutroman in 2018, over een gevierde Amsterdamse theaterregisseur die in New York zijn Nemesis ontmoet. "Ik had wel zo'n man willen zijn, met een eigen koninkrijk", zei ze daarover in Het Parool. Haar voor Elle geschreven columns over het kersverse ouderschap werden in 2016 gebundeld in Ontaarde ouders. Sluimer publiceerde verder als journalist en opiniemaker voor onder meer de Volkskrant, Opzij, NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Linda en De Correspondent. Voor de laatste ging ze vooral op zoek naar antwoorden op feministische vraagstukken rond onder meer seksualiteit, arbeid en cultuurverschillen. Ze studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en performance studies aan de Universiteit Utrecht, maakte programma's voor onder meer Paradiso en De Balie.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Sarah Sluimer

  • Winternachten 2020 – Saturday Night Unlimited

    Koloniale mythes ontmaskerd

    Is er sprake van hardnekkig terugkerende mythes over de koloniale tijd? Schrijvers Reggie Baay, Cynthia McLeod en Johan Fretz spreken onder leiding van Sarah Sluimer over koloniale mythes, met een inleidende lezing van Nelleke Noordervliet.

    Het romantische idee leeft dat door Nederland als kolonisator beschaving en welvaart werd gebracht, maar werd er niet eerder en voornamelijk iets gehaald, namelijk specerijen en grondstoffen ten koste van de inheemse bevolking? Manifesteren deze mythes zich alleen in ons denken of kruipt het verder, in onze literatuur? Hebben we geleerd van onze geschiedenis?