Inschrijven op de nieuwsbrief

Roos Laan

Roos Laan
Roos Laan

(1992) is grafisch ontwerper in Den Haag waar ze in 2014 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In haar werk gebruikt ze vaak talige elementen om een boodschap over te brengen. Samen dichten, haar afstudeerproject, is een poëziemachine waarbij mens en computer elkaar kunnen versterken. De gebruiker typt een kort verhaal, en met de woorden uit dat verhaal maakt de machine vervolgens een gedicht. In dat gegenereerde gedicht kunnen weer keuzes gemaakt worden door op woorden te klikken. Zo ontstaat er een gedicht dat de gebruiker niet zonder computer en de computer niet zonder deze specifieke gebruiker had kunnen schrijven. Als de gebruiker tevreden is, kan hij of zij het gedicht printen, meenemen en zo met anderen delen.

(WU 2017)

Archief beschikbaar voor: Roos Laan

 • Winternachten 2017 – Saturday Night Unlimited

  Saturday Night Wintercafé

  De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In dit Saturday Night Wintercafé ontmoeten de schrijvers hun publiek en vice versa. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

  Uiteraard kunt u in het Wintercafé onder het genot van iets te eten en te drinken rustig bijpraten; er is muziek multi-instrumentalist Michalis Cholevas en van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop. Het Cultureel Persbureau zal verslag doen - loopt u vooral bij hen langs om uw festivalgedachten met hen te delen!

  Signeersessies bij Van Stockum Bookshop:
  21.00–21.30: Tommy Wieringa
  21.45–22.15: Dorit Rabinyan & Bas Heijne
  22.15–22.45: Olga Grjasnowa
  23.00–23.30: Rodrigo Hasbún & Colson Whitehead

  Bij de Poëziemachine van de Haagse grafisch ontwerpster Roos Laan kunt u uw gedachten laten omvormen door een voor u op maat gemaakt gedicht. Waan u een heuse dichter, want mens en computer versterken elkaar.

  Het Saturday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

 • Winternachten 2017 – Friday Night Unlimited

  Friday Night Wintercafé

  De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In dit Friday Night Wintercafé ontmoeten de schrijvers hun publiek en vice versa. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

  Luister in het Wintercafé naar jong Haags poëzietalent tijdens het programma Spot on Young Poets o.l.v. Het Haags Dichtersgilde. De jonge dichters worden ondersteund door dichter en winnaar van de C. Buddingh' Prijs 2016 Marieke Rijneveld en door de Britse dichter en performer Salena Godden. Ook wordt de finalist van de Jonge Campert prijs gekozen.

  Uiteraard kunt u in het Wintercafé onder het genot van iets te eten en te drinken rustig bijpraten; er is muziek door en van singer-songwriter Dieter van der Westen en van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop. Het Cultureel Persbureau zal verslag doen - loopt u vooral bij hen langs om uw festivalgedachten met hen te delen!

  Signeersessies bij Van Stockum Bookshop:
  20.45-21.15: Ian Buruma
  21.15–21.45: Mircea Cărtărescu, Tomas Sedlacek en Michel Faber
  22.15–22.45: Michaïl Sjisjkin en Hassan Blasim

  Bij de Poëziemachine van de Haagse grafisch ontwerpster Roos Laan kunt u uw gedachten laten omvormen door een voor u op maat gemaakt gedicht. Waan u een heuse dichter, want mens en computer versterken elkaar.

  Het Friday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

  Aan het einde van de avond helpt DJ Socrates u om alle gedachten naar de voeten te laten zakken en gaan we volgens goed Winternachten Festival-gebruik dansend de nacht in, klaar voor een nieuwe festivaldag.