Inschrijven op de nieuwsbrief

OTION - Master of Sceneries

OTION - Master of Sceneries
OTION - Master of Sceneries

(Amsterdam, 1987) studeerde muziektheater en hedendaagse dans aan Codarts in Rotterdam. Hij componeert onder meer muziek voor de theatervoorstelling De Foetushemel van Ulrike Quade Company (2023), Tijd Zal Ons Leren (Het Nationale Theater, 2023) en voor de tentoonstelling Continue This Thread (2023). Zijn band OTION and the Submarines debuteert tijdens het Opera Forward Festival 2023 met de show Ripple. Zijn ceremoniële performances versmelten dans, muziek, zang, storytelling en de artistieke ruimte.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: OTION - Master of Sceneries

  • Writers Unlimited 2024 – Friday Night Unlimited

    Strijders! Helden uit Suriname en de Cariben

    Strijders! was een ode in spoken word, muziek, dans en verhalen aan mensen uit Suriname en de Cariben die hun leven op het spel zetten om voor hun vrijheid te vechten. Helden uit ons koloniale verleden die zich verzetten tegen onvrijheid en onderdrukking. Verhalen die eerder vaak zijn genegeerd, onzichtbaar gemaakt of weggemoffeld. Nu, ruim 150 jaar na afschaffing van de slavernij, komen er veel verhalen los, maar er zijn ook veel verhalen die nog verteld moeten worden over strijders uit het verleden, en over strijders van nu.

    Gershwin Bonevacia, Dean Bowen, Julien Ignacio, Raj Mohan en OTION - Master of Sceneries voerden eigen werk uit. Karin Amatmoekrim vertelde in gesprek met presentator, auteur en Writers Unlimited-programmamaker Shantie Singh over schrijver Anil Ramdas, waarover ze onlangs de biografie In wat voor land leef ik eigenlijk? uitbracht.

    Tip: Shantie Singh maakte ook de theatervoorstelling Her (s)tories, een ode aan vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis, die op vrijdag 12 januari 2024 werd uitgevoerd in Theater aan het Spui, Den Haag.