Inschrijven op de nieuwsbrief

Noa Eyl

Noa Eyl - foto Marco Borggreve
Noa Eyl - foto Marco Borggreve

(1988) begon op zijn vijfde met viool bij Coosje Wijzenbeek, bij wie hij dertien jaar studeerde. Hij ging naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en won met het Giocondo kwartet in 2003 de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en de derde prijs in het Internationale Charles Hennen Concours. Als solist won hij prijzen bij de Iordens Viooldagen (2000 en 2002) en het Prinses Christina Concours (2006). Hoewel alles erop wees dat Eyl groot zou worden in de klassieke muziek, was hij op school vaker op de jazzafdeling te vinden. Hij stopte uiteindelijk met het conservatorium, legde zich toe op zigeunermuziek en werd al snel een graag geziene gast in deze scene. Daarnaast speelt Eyl klezmer en jazz. Hij is niet alleen een virtuoze, gevoelige violist, maar door zijn levendige performance is het een feest om naar hem te kijken.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Noa Eyl

  • Winternachten 2020

    Winternachten Nieuwjaarsconcert

    Met: Antjie Krog, Asmaa Azaizeh, Ellen ten Damme, Francis Broekhuijsen, Fresku, Gypsy Academy, Juggling Tango, Noa Eyl, Ramsey Nasr, Thorwald Jørgensen, Timon Krause, Tobit en Jasmijn, Wende

    Muziek, poëzie en spoken word komen samen in een eenmalig concert met Wende, Ellen ten Damme, Fresku en dichters Ramsey Nasr, Antjie Krog en Asmaa Azaizeh. Zij bezingen, bevragen, bevrijen of beproeven de vrijheid. De sprankelende matinee op zondagmiddag 19 januari 2020 in het Haagse Zuiderstrandtheater omvat verder optredens van thereminspeler Thorwald Jørgensen, mentalist Timon Krause, violist Noa Eyl, de Gypsy Academy, Juggling Tango en acrobatisch duo Tobit en Jasmijn. Presentatie: Francis Broekhuijsen.

    Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Na de succestournee met haar voorstelling 'MENS' en haar eigen Kaleidoscoop-festival werkt ze in Londen aan een voorstelling in samenwerking met het Royal Court Theater en speelt ze de rol van Connie Palmen in de verfilming van het boek 'IM'. Tijdens dit Nieuwjaarsconcert speelt ze, naast nummers uit haar reeds bestaande repertoire ook werken uit nieuwe samenwerkingen met o.a. Marieke Lucas Rijneveld.

    Rapper, cabaretier en acteur Fresku is een multitalent om trots op te zijn. Na zijn albumdebuut 'Fresku' wordt hij uitgeroepen tot beste hiphop-artiest van Nederland. Hij brengt vervolgens de succesalbums 'Maskerade' en 'Nooit meer terug' uit. Inmiddels toert hij met zijn tweede theatershow 'Voordat het te laat is'. Zijn kenmerken: humor, oprechtheid en verhalen vertellen. Daarmee is hij in dit concert helemaal op zijn plek.

    Gevoelig, gewaagd, grappig en grenzeloos: Ellen ten Damme voelt zich thuis op popfestivals en theaterpodia. De energieke zangeres, musicus, schrijver en actrice toert dit seizoen langs de podia met haar zinnenprikkelende show 'Casablanca'. Gelukkig maakt ze tijd voor een meeslepend optreden in het Winternachten Nieuwjaarsconcert: begeleid op piano, vertolkt ze met haar buitengewone stem songs en chansons met een literaire inslag.

    Het Winternachten Nieuwjaarsconcert is een initiatief van Writers Unlimited in samenwerking met het Zuiderstrandtheater. Het concert vormt de afsluiting van het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag. Van 15 tot en met 19 januari 2020 treden meer dan 100 schrijvers, dichters en artiesten uit binnen- en buitenland op in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag.

    Mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Den Haag, Nederlands Letterenfonds, VSBfonds, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818 en Lira Fonds.

    Kaartjes voor het Winternachten Nieuwjaarsconcert zijn inclusief garderobe, koffie/thee voor aanvang en drankje na afloop.

  • Winternachten 2020

    Ilja Leonard Pfeijffer is Europa

    Met: Damiaan Denys, Ilja Leonard Pfeijffer, Noa Eyl

    Wat is er nog over van de grande dame Europa? Ilja Leonard Pfeijffer kruipt in de rol van het noodlijdend werelddeel en bespreekt – op de sofa - met psychiater Damiaan Denys de status van belangrijke thema's zoals migratie, toerisme en milieu en blikt in de toekomst.

    Aan de hand van fragmenten uit zijn meesterlijke roman Grand Hotel Europa neemt Pfeijffer u mee op reis door het eens zo grote Europa, nu in verval, een schaduw van zichzelf. Met intermezzi van violist Noa Eyl, virtuoos vertolker van klassiek werk, klezmer en jazz.

    Ontmoet Ilja Leonard Pfeijffer en Damiaan Denys na afloop in de foyer voor een meet & greet of voor het signeren van hun boeken!

    Een van de geliefdste en intrigerendste programma's van voorgaande Winternachten festivaledities keert terug, nu als zelfstandig avondprogramma! De schrijver - verondersteld specialist in het tot leven brengen van personages - laat zich door psychiater Damiaan Denys meevoeren in de wereld van zijn roman. De schrijver op de sofa IS de roman of het personage in een fascinerend en onvoorspelbaar rollenspel.


    **** "Grand Hotel Europa deinst nergens voor terug, wil imponeren en imponeert. Het is die grote-grotere-grootste greep die de roman tot een verbluffend meesterstuk maakt. Het is bovendien een heerlijk boek, dat je leest met een gretigheid die almaar koortsachtiger wordt. Pfeijffer ving de tijdgeest en dient hem hier onweerstaanbaar op. Hij heeft de roman van het jaar geschreven" NRC Handelsblad

    "Grand Hotel Europa is niet alleen een overrompelende leeservaring, Pfeijffer zadelt je ook op met tonnen denkstof. Wie doet het hem na in de huidige Nederlandse literatuur, met zo'n grote greep de tijdgeest het vuur aan de schenen leggen en een lange neus maken tegen al die brave, petieterige romannetjes vol first world problems?" De Morgen

    "Noem Grand Hotel Europa gerust een pageturner. Het meest bewonderenswaardige aan de roman is nog wel Pfeijffers fascinatie voor de materie, zijn betrokkenheid. […] Grand Hotel Europa is niet alleen een beschouwing over onze identiteit, maar ook een bijdrage aan de voortzetting ervan." de Volkskrant