Inschrijven op de nieuwsbrief

Michalis Cholevas

Michalis Cholevas - foto Michalis Cholevas
Michalis Cholevas - foto Michalis Cholevas

is een Griekse multi-instrumentalist ney, saz, yayli tanbur (Turkse luit) en zijn nakomeling, de tarhu. Zijn levensweg start in Athene waar hij de Byzantijnse, jazz en Oost-mediterrane muziektradities studeert. Toen hij dertig was verhuisde hij naar Nederland om een Master te volgen in Turkse muziek aan de Rotterdamse World Music Academy (Codarts) waar hij nu is aangesteld als Head of Studies.Michalis studeerde bij Ömer Erdoğdular, Kudsi Ergüner en Erdal Erzincan. Hij speelde met vele collegamusici waaronder het ensemble van Kudsi Ergüner, componist Angelo Badalamenti, Apollo Musagette Quartet, het Brussels Filharmonish Orkest, het George Kontrafouris Jazz trio en Louisiana Red. Hij doceert aan Codarts in Rotterdam.

Archief beschikbaar voor: Michalis Cholevas

 • Winternachten 2017 – Saturday Night Unlimited

  Saturday Night Wintercafé

  De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In dit Saturday Night Wintercafé ontmoeten de schrijvers hun publiek en vice versa. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

  Uiteraard kunt u in het Wintercafé onder het genot van iets te eten en te drinken rustig bijpraten; er is muziek multi-instrumentalist Michalis Cholevas en van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop. Het Cultureel Persbureau zal verslag doen - loopt u vooral bij hen langs om uw festivalgedachten met hen te delen!

  Signeersessies bij Van Stockum Bookshop:
  21.00–21.30: Tommy Wieringa
  21.45–22.15: Dorit Rabinyan & Bas Heijne
  22.15–22.45: Olga Grjasnowa
  23.00–23.30: Rodrigo Hasbún & Colson Whitehead

  Bij de Poëziemachine van de Haagse grafisch ontwerpster Roos Laan kunt u uw gedachten laten omvormen door een voor u op maat gemaakt gedicht. Waan u een heuse dichter, want mens en computer versterken elkaar.

  Het Saturday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.