Inschrijven op de nieuwsbrief

Manar

muziekgroep Manar
muziekgroep Manar

neemt het publiek mee naar de markten van Marrakech waar kooplui na gedane zaken hun trommels pakken en liedjes en raps improviseren over de liefde en het leven. Deze traditionele muziek, die Dekka el Marrakchia (letterlijk slagwerk uit Marrakech) wordt genoemd, ontstond in kleinere steden als Taroudant en Ouarzate en werd door handelaren meegenomen naar het economische hart van Zuid-Marokko, Marrakech. De zes leden van Manar hoorden deze muziek tijdens hun kindertijd in Marokko en introduceerden deze stijl in Nederland. Daarnaast speelt Manar gnawa: opzwepende rituele soefi-muziek van de nazaten van voormalige slaven uit West-Afrika die in Marokko waren neergestreken.

(WIN2009)

Archief beschikbaar voor: Manar

  • Winternachten 2012 – Winternacht 1

    Dansend de nacht in met Manar

    Dekka al Marrakchia, folkloristische muziek uit het zuiden van Marokko, en Gnawa, de muziek die de communicatie tussen de dagelijkse en de spirituele wereld bevordert. Opzwepende klanken van de zeskoppige band Manar, waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

  • Winternachten 2009 – Winternachten zaterdagavond

    Muziek: Manar

    Het Marokkaanse zestal Manar bracht met hun levendige optreden de kleine zaal van Theater aan het Spui spontaan aan het dansen. De traditionele muziek uit het zuiden van Marokko, genaamd dekka el marrakchia (slagwerk uit Marrakech) en rituele soefi-muziek, waarin Afrikaanse ritmes een grote rol spelen werd zeer gewaardeerd door het toegestroomde jonge publiek.