Inschrijven op de nieuwsbrief

Judith Visser

Judith Visser & Yuriko | B-Unlimited 19 juni 2019
Judith Visser & Yuriko | B-Unlimited 19 juni 2019

(1978, Rotterdam) publiceerde tot op heden twaalf boeken en een reeks korte verhalen. Haar meest recente werk is de bestseller Zondagskind, waarin ze haar eigen jeugd beschrijft; ze heeft het syndroom van Asperger. De roman is ook in Duitsland verschenen onder de titel Mein Leben als Sonntagskind. Judith woont met haar man en drie honden in Rockanje aan zee, waar zij werkt aan het vervolg op Zondagskind. Samen met haar wolfhond Yuriko is zij ambassadeur van Hulphonden voor Autisme.

(2019)

Archief beschikbaar voor: Judith Visser

 • Leven met autisme

  Leven met autisme - met Filemon Wesselink, Judith Visser en Erik Jan Harmens

  Met: Erik Jan Harmens, Filemon Wesselink, Judith Visser

  Wat betekent het om te leven met autisme? Judith Visser en Erik Jan Harmens onderzoeken ieder op hun eigen manier wat het betekent om te leven met een vorm van autisme. Ze gingen in gesprek met tv-presentator Filemon Wesselink. Judith put voor haar boek Zondagskind uit haar eigen leven, pas op volwassen leeftijd kreeg ze de diagnose die ze eigenlijk al kende: Asperger, een vorm van autisme.
  Erik Jan Harmens schreef zijn roman Pauwl over de volwassen autistische Paul (dat iedereen uitspreekt als Pauwl) en verwerkte daarin de ervaringen van zijn zoon die autistisch is. Harmens zoon las het manuscript mee en gaf zijn vader zeer bruikbare suggesties voor het boek. Harmens en Visser schreven indringende verhalen over hoe iemand met autisme zich staande houdt in onze maatschappij.
  Verslaggever en presentator Filemon Wesselink is vooral bekend van BNN-programma's. Hij kwam er pas op latere leeftijd achter dat hij autisme had, toen hij de documentaireserie Het is hier autistisch maakte.

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken