Jose Pepe Garcia
is een veelzijdige percussionist/performer gevestigd in Nederland, met een grote interesse in klassiek slagwerk, niet-westers handdrummen en compositie. Hij is momenteel lid van het New European Ensemble en Slagwerk Den Haag. Als docent is hij verbonden aan de faculteit Slagwerk van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Studenten Miguel Varela, Joao Borralho, Te Ping, Gonzalo Martins, Porter Ellerman, Joao Brito, Joan Piles, Dimitris Pliatsikas, Ricardo Mendes en Diogo Marques nemen deel aan het Winternachtenconcert - In het droomhuis. Garcia en Enric Monfort zijn verantwoordelijk voor begeleiding en concept.
Archief beschikbaar voor: Jose Pepe Garcia
-
Winternachten concert - In het droomhuis
Met: Benzokarim, Iman Mersal, Jose Pepe Garcia, Laura van Dolron, Marian Markelo, Merel Vercammen, Raoul de Jong, Sanneke van Hassel, Sef, Shishani, Sterre Konijn, Xavi Torres
Winternachten Festival, Koninklijk Conservatorium Den Haag en Amare presenteren: In het droomhuis
Het Winternachten festival - de zomereditie werd in stijl afgesloten in de concertzaal van Amare met 'In het droomhuis'. Schrijvers, dichters en artiesten brachten hun droomhuis tot leven, in woord, beeld en muziek. Vol van lichte, warme en duistere verlangens, van voorouders en wijze vrouwen, van gemis en genot. Je liet je betoveren door o.a. hiphopicoon Sef (begeleid door gitarist Jheynner Argote), wintipriester Marian Markelo, schrijvers Raoul de Jong en Sanneke van Hassel, singer-songwriter Shishani, spoken word artist Benzokarim, dichter Iman Mersal en zanger Sterre Konijn. Slagwerkers van het Koninklijk Conservatorium: begeleid door Pepe Garcia brachten ritme aan, en onze gedroomde gastvrouw, theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron, zorgde dat je je direct thuisvoelde.
Breng jouw thuis mee naar ons droomhuis
Om goed onderdak te bieden aan al deze dromen vroegen we niet alleen artiesten om hun 'thuis' te delen, maar ook het publiek. Dat nam iets mee wat 'als thuis' voelt - of waarmee jij je droomhuis zou opluisteren: een plant, een theekopje, een gootsteendoekje, een schemerlamp... En het verhaal bij jouw droomthuis-object hoorden we ook graag! Je kon dit van tevoren opschrijven of het ons vertellen bij binnenkomst, dan legden Sanneke van Hassel en Anouk Driessen het vast én gaven het een mooie plek in de zaal. Zo maakten we samen een levend archief van droomhuizen, geïnspireerd op de roman In het droomhuis van de Amerikaanse schrijver Carmen Maria Machado. En: je ging niet met lege handen naar huis, want na afloop nam je een voorwerp en verhaal van iemand anders mee terug.Voertaal: Nederlands.