Inschrijven op de nieuwsbrief

James Kennedy

James Kennedy
James Kennedy

(Orange City, USA, 1963) - zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, behaalde zijn PhD met een onderzoek naar de culturele veranderingen in Nederland in de jaren zestig. Sinds 2003 woont hij in Nederland. Eerst was als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nu is hij decaan van University College Utrecht – gespecialiseerd in de na-oorlogse geschiedenis van Nederland. Toen Kennedy in 2015 door de Verenigde Staten reisde, ervoer hij dat voor veel Amerikanen de toenemende populariteit van Donald Trump een doorn in het oog was. Het leek hem toen zeer onwaarschijnlijk dat Trump ooit president zou worden.

(2016)

Archief beschikbaar voor: James Kennedy

 • Trumpland (editietitel)

  Trumpland - with Willem Post, James Kennedy and Markha Valenta

  Met: James Kennedy, Markha Valenta, Sjoerd de Jong, Willem Post

  Anderhalve week voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen kijken we vooruit naar wat misschien werkelijkheid gaat worden: Trumpland. In 2015 maakte Donald Trump bekend dat hij de eerstvolgende president van de Verenigde Staten wilde worden. Waar eerst nog lacherig werd gereageerd en niemand zijn aankondiging echt serieus nam, is de stemming nu omgeslagen. Want, Trump is inmiddels niet alleen dé kandidaat voor de Republikeinse partij, maar maakt nu op 8 november ook nog eens echt kans op het presidentschap. Hoe onwerkelijk is deze situatie? De Amerikaanse historicus James Kennedy, Amerika-deskundige Willem Post en Markha Valenta (American Studies in Nijmegen) gaan in gesprek met Sjoerd de Jong, journalist van NRC Handelsblad.

  Wat zegt het over de Verenigde Staten dat alle andere Republikeinse kandidaten het aflegden tegen Donald Trump? Wat betekent zijn kandidatuur, en wat zijn de gevolgen als hij de nieuwe bewoner van het Witte Huis wordt? Kan hij zijn verkiezingsbeloftes waarmaken? Gaat er iets fundamenteel veranderen in de internationale verhoudingen als de Verenigde Staten veranderen in Trumpland?

  Een gesprek in het Engels.
  Samengesteld door Liliane Waanders - Writers Unlimited