Inschrijven op de nieuwsbrief

Frits Wols

Frits Wols - foto Ismene Krishnadath
Frits Wols - foto Ismene Krishnadath

(ps. Eugène Wilfried Wong-Loi-Sing, 1938) Het werk van Frits Wols omvat gedichten, novelles, jeugdverhalen, short stories en romans. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor deze schrijver, die geboren is in het dorpje Groningen in het district Saramacca, Suriname. Zijn eerste onderwijzersjaren, die hij in het binnenland van Suriname heeft doorgebracht, leverden de prachtige novelle Het Groene Labyrint op. Frits Wols heeft jaren in Nederland gewoond, waar hij Engels studeerde. Veel van zijn gedichten gaan over de clash van culturen. Dit is ook het thema van de roman Verbroken Cirkel . Als voorzitter van de Schrijversgroep '77 (1992 - 2003) heeft Frits Wols jonge schrijvers en dichters begeleid bij hun eerste publicatie. Frits Wols is ook bekend als story-teller.

Archief beschikbaar voor: Frits Wols

  • Suriname 2004

    1001 identiteiten - openingsavond

    Met: Arlette Codfried, Cynthia Mc Leod, Dansgroep Tandava, Denise Jannah, EKM Dido, Fafiri Brothers, Frits Wols, Gibi Bacilio, Joke van Leeuwen, Rappa, Ronald Giphart, Sitok Srengenge

    De eerste avond van het festival in Paramaribo biedt een afwisselend programma. Schrijvers uit vijf landen dragen voor uit hun romans en poëzie. Ze spreken onder leiding van Arlette Codfried over hoe in hun land mensen uit verschillende culturen met elkaar samenleven. Denise Jannah zingt werk van dichters uit de vijf landen die vanavond vertegenwoordigd zijn, waaronder dat van de staatsliteratuurprijswinnaar Orlando Emanuels. Cynthia McLeod, Rappa en Frits Wols treden samen op met hun buitenlandse collega-auteurs Gibi Bacilio (Curaçao), EKM Dido (Zuid-Afrika), Ronald Giphart (Nederland), Joke van Leeuwen (Nederland) en Sitok Srengenge (Indonesië). De dansgroep Tandava danst gedichten van Slory en Shrinivasi. Voor de verdere muzikale omlijsting zorgen de Fafiri Brothers.