Inschrijven op de nieuwsbrief

Florejan Verschueren

Florejan Verschueren - foto
Florejan Verschueren - foto

(België, 1978) begeleidt op Winternachten 2016 zanger Helmut Lotti op de piano. Florejan Verschueren studeerde in Brussel, Antwerpen en Rotterdam en kreeg onderricht in zowel klassieke muziek als jazz en wereldmuziek. Door zijn veelzijdigheid als pianist en muzikaal leider kan hij zowel terecht bij klassieke uitvoeringen als bij musicalproducties en is hij een veelgevraagd muzikant bij tal van jazz- en popgroepen. Zo was hij onder andere te horen bij Spring, Cookies & Cream, Jackobond en Els De Schepper. Hij was een van de twee pianisten in het VRT televisieprogramma Sing that song (2013/14), waarin twee teams het in een muzikaal spel tegen elkaar opnemen. Hij werd al tijdens zijn opleiding benaderd om muziek te componeren voor theater en hij werkte o.a. voor het Raamtheater en Het Gevolg. Ook zingt en speelt hij zijn eigen liedjes op oud-Engelse teksten.

(2015)

Archief beschikbaar voor: Florejan Verschueren

 • Winternachten 2016

  VPRO's O.V.T. Live

  Met: Adriaan van Dis, Eva Vriend, Florejan Verschueren, Helmut Lotti, Inge Schilperoord, Jos Palm, Kristien Hemmerechts, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Rodaan Al Galidi

  Een van de best beluisterde programma's van Radio 1 is VPRO's OVT. Elke zondagmorgen staat de actualiteit van de geschiedenis centraal. Inmiddels is het een traditie dat de programmamakers ten tijde van het festival verhuizen naar Den Haag, dit keer om live uit te zenden vanuit de gezellige foyer van Theater aan het Spui. Reken op bijdragen van festivalgasten Adriaan van Dis, Rodaan Al Galidi, Inge Schilperoort en Kristien Hemmerechts. Eva Vriend spreekt over haar boek De helpende hand - De verborgen geschiedenis van de gezinszorg in Nederland. De Vlaamse zanger Helmut Lotti treedt op en natuurlijk is er de boekenrubriek van Bart Funnekotter, gesproken column van Nelleke Noordervliet. Zij maakt - als lid van de jury - samen met directeur Shanti van Dam - ook de winnaar bekend van de Erasmusprijs 2016, de prestigieuze Europese oeuvreprijs die dit jaar aan een schrijver wordt toegekend. De presentatie is in handen van Paul van der Gaag en Jos Palm. Publiek is van harte welkom, de toegang is vrij - wel even reserveren via www.writersunlimited.nl.

 • Winternachten 2016 – Saturday Night Unlimited

  Helmut Lotti's Darkness

  Dat de Vlaamse zanger Helmut Lotti wondermooi poëzie kan vertolken is een goed bewaard geheim. Maar let op: speciaal voor Winternachten brengt hij zijn eigen bloemlezing van donkere gedichten uit de wereldliteratuur, op de piano begeleid door Florejan Verschueren. Laat tot slot van deze avond Lotti's woorden zingen in je hoofd!