Inschrijven op de nieuwsbrief

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink | B-Unlimited 19 juni 2019 - foto: Michel Schnater
Filemon Wesselink | B-Unlimited 19 juni 2019 - foto: Michel Schnater

(1979) is verslaggever en presentator. Voor BNN presenteerde hij onder meer de spraakmakende programma's Try before you die, Spuiten slikken en de documentaireserie Het is hier Autistisch! Hierin zoekt hij niet alleen mensen met autisme op, maar ontdekte hij ook dat hij zelf een autistische stoornis heeft. In 2009 kwam zijn eerste boek Voor de vrouwtjes uit, direct gevolgd door Een neus voor wijn.

(2019)

Archief beschikbaar voor: Filemon Wesselink

 • Vallen is als vliegen

  Vallen is als vliegen

  Met: Filemon Wesselink, Manon Uphoff

  Schrijfster Manon Uphoff was op donderdag 28 november te gast bij Writers Unlimited. Ze ging in gesprek over haar spraakmakende boek Vallen is als vliegen, een indringende roman over seksueel geweld in een gezin, deels gebaseerd op eigen ervaringen. Interview: Filemon Wesselink

  Manon Uphoff schreef een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet ze de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.
  Verslaggever en presentator Filemon Wesselink ging op zijn typische, directe en charmante wijze met haar in gesprek over een leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken

 • Leven met autisme

  Leven met autisme - met Filemon Wesselink, Judith Visser en Erik Jan Harmens

  Met: Erik Jan Harmens, Filemon Wesselink, Judith Visser

  Wat betekent het om te leven met autisme? Judith Visser en Erik Jan Harmens onderzoeken ieder op hun eigen manier wat het betekent om te leven met een vorm van autisme. Ze gingen in gesprek met tv-presentator Filemon Wesselink. Judith put voor haar boek Zondagskind uit haar eigen leven, pas op volwassen leeftijd kreeg ze de diagnose die ze eigenlijk al kende: Asperger, een vorm van autisme.
  Erik Jan Harmens schreef zijn roman Pauwl over de volwassen autistische Paul (dat iedereen uitspreekt als Pauwl) en verwerkte daarin de ervaringen van zijn zoon die autistisch is. Harmens zoon las het manuscript mee en gaf zijn vader zeer bruikbare suggesties voor het boek. Harmens en Visser schreven indringende verhalen over hoe iemand met autisme zich staande houdt in onze maatschappij.
  Verslaggever en presentator Filemon Wesselink is vooral bekend van BNN-programma's. Hij kwam er pas op latere leeftijd achter dat hij autisme had, toen hij de documentaireserie Het is hier autistisch maakte.

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken