Inschrijven op de nieuwsbrief

Esma Abouzahra

Esma Abouzahra - foto Ruud Pos
Esma Abouzahra - foto Ruud Pos

(Marokko, 1975) was presentatrice van het RTL4-programma Help papa Kookt. Hierin gaf zij vaders en moeders die niet kunnen koken kookles. Abouzahra richtte in 1999 samen met Amar El-Ajjouri het eerste Marokkaanse cabaretduo van Nederland op, PH Neutraal. Een van hun bekendste producties was Noch kaas, noch couscous, waarin ze zowel de Nederlandse maatschappij als de Marokkaanse gemeenschap op de hak nemen. Ze speelde ook in diverse theaterstukken, bijvoorbeeld in Broedbruiloft van Garcia Lorca. Verder werkte ze o.a. mee aan producties van Theatergroep Wederzijds en van Branoul Literair Theater. Abouzahra volgde een opleiding tot dramadocente in Zwolle.

Archief beschikbaar voor: Esma Abouzahra

  • Winternachten 2010 – Winternachten 2

    Wintercafé 3: New Etiquettes, please!

    Het is er weer: etiquette! Alsof het nooit is weggeweest. De winkels bieden ruime keuze in boeken die antwoord geven op vraag hoe je bestek moet neerleggen en oppakken, hoe je iemand het hof maakt en wanneer je wel en niet moet gaan zitten of opstaan. Etiquette-columniste Beatrijs Ritsema, legt uit hoe u op de juiste manier een echt Nederlands zesgangen diner doorkomt. Deze spoedcursus Nederlandse etiquette wordt met een smaakmakende Marokkaanse versie aangevuld. Esma Abouzahra laat u in woord en daad proeven van de regels die gelden aan de Marokkaanse dis. Aan u om uit deze potpourri van voorschriften ingrediënten te selecteren en uw eigen bouquet samen te stellen. Smakelijk! Presentatie Sanna Andréa-Dia.
    Aan het eind van dit uur hoort en ziet u een optreden van saxofonist en componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op teksten van de Libanese schrijfster Iman Humaydan. NL.