Inschrijven op de nieuwsbrief

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens | B-Unlimited 19 juni 2019
Erik Jan Harmens | B-Unlimited 19 juni 2019

(1970) schrijft gedichten, duetten, columns, eassays, kinderboeken en romans. Zijn vier dichtbundels verschenen in 2016 als verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Hij maakte lyrische duetten met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij schreef drie romans, waaronder Pauwl (2017), een geestige roman over een volwassen man met autisme. Hij geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en werkt op dit moment aan nieuwe gedichten en een nieuwe roman.

(2019)

Archief beschikbaar voor: Erik Jan Harmens

 • Leven met autisme

  Leven met autisme - met Filemon Wesselink, Judith Visser en Erik Jan Harmens

  Met: Erik Jan Harmens, Filemon Wesselink, Judith Visser

  Wat betekent het om te leven met autisme? Judith Visser en Erik Jan Harmens onderzoeken ieder op hun eigen manier wat het betekent om te leven met een vorm van autisme. Ze gingen in gesprek met tv-presentator Filemon Wesselink. Judith put voor haar boek Zondagskind uit haar eigen leven, pas op volwassen leeftijd kreeg ze de diagnose die ze eigenlijk al kende: Asperger, een vorm van autisme.
  Erik Jan Harmens schreef zijn roman Pauwl over de volwassen autistische Paul (dat iedereen uitspreekt als Pauwl) en verwerkte daarin de ervaringen van zijn zoon die autistisch is. Harmens zoon las het manuscript mee en gaf zijn vader zeer bruikbare suggesties voor het boek. Harmens en Visser schreven indringende verhalen over hoe iemand met autisme zich staande houdt in onze maatschappij.
  Verslaggever en presentator Filemon Wesselink is vooral bekend van BNN-programma's. Hij kwam er pas op latere leeftijd achter dat hij autisme had, toen hij de documentaireserie Het is hier autistisch maakte.

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken