Inschrijven op de nieuwsbrief

DJ Jairzinho

DJ Jairzinho in Theater aan het Spui/Filmhuis Den Haag op vrijdagavond 18 januari in Winternachten 2008.  - foto Serge Ligtenberg
DJ Jairzinho in Theater aan het Spui/Filmhuis Den Haag op vrijdagavond 18 januari in Winternachten 2008.  - foto Serge Ligtenberg

(1973) gaat in het dagelijks leven over straat als Jaïr Tchong. Hij werkt momenteel als projectleider wereldmuziek bij het Muziek Centrum Nederland en is lid van de Raad van Toezicht bij Global Dance Lab. In het verleden was hij onder andere wereldmuziekprogrammeur bij de Melkweg en voorzitter van de commissie internationalisering bij het Fonds Podiumkunsten. Behalve dj is Jairzinho ook wereldmuziekjournalist. Hij heeft een Arubaans-Chinese vader en een Nederlandse moeder. Vanaf zijn vijftiende dook hij in de muziek, achtereenvolgens punk, new wave, soul, jazz, funk, Afrikaans, Braziliaans en salsa/latin. In 2000 ging hij in Amsterdam aan de slag als dj en als freelance journalist bij OYE Listen, Het Parool, De Groene Amsterdammer, Nieuwe Revu, Preludium, Ontdek Afrika en NIW. Jairzinho draait vooral afro-latin: alle zwarte dansmuzieksoorten hebben zijn belangstelling. Daarnaast gebruikt hij ook steeds vaker Oost-Europese en oriëntaalse muziek in zijn eclectische mix. Jairzinho draaide onder andere op Oerol, in de Bloemendaalse Republiek, RASA in Utrecht en in het Bimhuis, Bitterzoet, Melkweg en Paradiso in Amsterdam.

(WIN2008)

Archief beschikbaar voor: DJ Jairzinho

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  DJ Jairzinho

  DJ Jairzinho draait tussen de dansworkshops door zijn muziek. Presentator Francis Broekhuijsen houdt ons op de hoogte van wat er in de zalen van het theater en het filmhuis gebeurt. Intussen: hapjes, drankjes en boekenverkoop bij Paagman.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Foyerprogramma

  Francis Broekhuijsen presenteert een feestelijk programma in de foyer van het theater. Met workshops dans, muziek van DJ Jairzinho, boekenverkoop door Boekhandel Paagman, signeersessies door de schrijvers, en aan het eind van de avond dansend de nacht in. Cultureel Persbureau 'De Dodo' doet hier live verslag van het festival en de bezoekers met een smartphone kunnen over hun ervaringen twitteren en bloggen.
  Ook in de foyer een video-installatie van Abdellatif Benfaidoul: The Jasmine Revolution, geproduceerd in opdracht van Africa in the Picture, samengesteld uit Youtube en Facebook films geupload door de demonstranten in de Arabische lente.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Workshop Danser à Deux: Bachata

  Grijp uw kans om Antilliaanse Bachata te leren dansen, onder de bezielende leiding van Morry Krispijn van dansschool Salsaventura. Met muziek van DJ Jairzinho.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Workshop Danser à Deux: Cubaanse Salsa

  Grijp uw kans om de Cubaanse Salsa te leren dansen, onder de bezielende leiding van Morry Klein van dansschool Salsaventura. Met muziek van DJ Jairzinho.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Danser à Deux: Cubaanse Son

  Grijp uw kans om de Cubaanse Son te leren dansen, onder de bezielende leiding van Morry Krispijn van dansschool Salsaventura. Met muziek van DJ Jairzinho. Het vrolijke Danser à Deux-programma is ontwikkeld voor de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord en komt nu voor het eerst naar Den Haag in het kader van Writers Unlimited.

 • Winternachten 2008 – Winternachten vrijdagavond

  Foyerprogramma

  Speel de Syrische computergame Quraish, waarin je zowel in de huid kunt kruipen van de moedjahedien als in die van de kruisvaarders. Verder DJ Jairzinho boekhandel Van Stockum, signerende schrijvers en drank en lekkernijen uit alle windstreken.

 • Winternachten 2007 – WINTERNACHT 2

  Boeken, platen en het achtergelaten land

  Een schijnbaar rustpunt in het theater was de foyer. DJ Jairzinho draaide zijn platen, schrijvers signerden hun boeken. De Kotomisi Shop nodigde bezoekers uit in zijn huiskamer van Surinaamse culturen. Beeldend kunstenaar Valerie van Leersum en componist Gerco Aerts lieten bezoekers in hun interactieve installatie reizen naar Suriname, Marokko en Indonesië, luisterend naar verhalen van een achtergelaten land, toekomst en verlangens, familie en tradities.