Inschrijven op de nieuwsbrief

Dichtdokter

De Dichtdokter - foto Serge Ligtenberg
De Dichtdokter - foto Serge Ligtenberg

Miranda Poel (1972, Appingedam) studeerde in 2001 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze fotografeert, regisseert, exposeert, schrijft filmscripts en treedt op met verschillende acts op zeer veel verschillende locaties en gelegenheden. Veel aandacht kreeg haar act 'zuchtjes van verlichting' waarin ze verzuchtingen van mensen en de bijbehorende boodschap opsluit in een zakje. Als dichtdokter houdt ze haar consult, gewapend met pen en ervan overtuigd dat woorden helend kunnen zijn. "Spreek slechts één woord en u zult gezond worden". Met dat ene woord schrijft ze een sneldicht.

Archief beschikbaar voor: Dichtdokter

  • Winternachten 2006 – WINTERNACHT 2

    Foyer: dichtdokter, DJ en bookshop

    Neuzen in de boeken van je nieuwe favoriete schrijver, napraten met andere bezoekers, piekeren over een eigen hekeldicht, of even helemaal niks. Daartoe nodigde de foyer van Theater aan het Spui de bezoekers van Winternachten uit. DJ Gringo draaide er rustige Afrikaanse dansmuziek en latin, de Dichtdokter schreef, in de veronderstelling dat ook woorden helend kunnen zijn, haar recepten uit, en de bar was open voor dranken en lekkere hapjes.

  • Winternachten 2006 – WINTERNACHT 1

    Foyerprogramma: dichtdokter, DJ en bookshop

    Op zoek naar een boek van de schrijver die je vanavond ontdekt hebt, napraten met andere festivalgangers, of even bijkomen. Dat kan in de foyer van het Theater aan het Spui. DJ Edo Salgado draait er een rustige mengeling van jazz, dance en wereldmuziek, schrijvers signeren hun werk bij de bookshop en de Dichtdokter schrijft haar recepten uit: helende sneldichten. De bar is open voor dranken en lekkere hapjes.