Inschrijven op de nieuwsbrief

Barbara Stok

Barbara Stok - foto C. Corbino
Barbara Stok - foto C. Corbino

(Groningen, 1970) is stripmaker. Ze is bekend geworden met haar openhartige autobiografische stripverhalen. Hierin vertelt ze met humor over de kleine en grote vragen van het leven. 

In 2009 ontving ze de Stripschapprijs voor haar hele oeuvre en riep de Volkskrant haar uit tot een van de vijf beste striptekenaars in Nederland. Ze tekende voor NRC Handelsblad, de VPRO, Amnesty International en vele andere organisaties. Eind 2012 is haar achtste boek verschenen, Vincent, een beeldroman over schilder Vincent van Gogh. Barbara Stok woont met haar man en hond in Groningen. Naast stripmaker is ze zeiler, drummer en student filosofie.

(WU 2013 GR)

Archief beschikbaar voor: Barbara Stok

  • Winternachten 2013 – Winternacht 2 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

    Eén strip of duizend woorden?

    Eén beeld kan je harder treffen dan duizend woorden. Een gesprek met drie Nederlandse stripauteurs die in meeslepende verhalen grote thema's aansnijden. Ze tilden de strip naar een nieuw niveau. Hoe gaan ze te werk? Wat kun je verwoorden en wat moet je verbeelden? Thé Tjong-Khing, nu één van de populairste kinderboekenillustratoren van Nederland, bedrijft keiharde satire. Peter van Dongen behandelt grote taboes en Barbara Stok maakt het intieme universeel. Nederlandstalig.