Inschrijven op de nieuwsbrief

Amara van der Elst

Amara van der Elst - Winternachten 2022 - fotograaf: Colin Hill
Amara van der Elst - Winternachten 2022 - fotograaf: Colin Hill

(Den Haag, 2002) maakte met haar voordracht op de Nationale Dodenherdenking van 4 mei 2021 landelijk grote indruk. Als kind van een Indische moeder en een Nederlandse vader noemt ze zich half-indo. Ze is een echte performer en staat dan ook al vanaf haar zevende jaar op het podium. Zo volgde ze een vooropleiding moderne dans en won ze twee keer bij de Kunstbende in de categorieën theater en taal. Van der Elst studeert Creative Writing aan de ArteZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, maar woont in Rotterdam. Ze treedt als spokenword-artiest veel op bij verschillende woordkunstpodia en festivals, maakt theater en danst nog steeds. Ook werkt ze graag samen met andere artiesten en in andere genres. In 2021 zei Van der Elst in De Volkskrant: "Ik werd verliefd op spoken word. Je kunt daarmee heel grote onderwerpen heel klein maken, en dus bespreekbaar. Je kunt er mensen diep mee raken en zorgen dat ze gaan praten over dingen die ze liever mijden. Het verbindt enorm."

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Amara van der Elst

 • Winternachten 2022 – Thursday Night Unlimited

  Woorden Worden Zinnen x Winternachten festival 2022

  Performers, poëzie & punchlines - met Elten Kiene, Aafke Romeijn, Derek Otte, Amara van der Elst, Gershwin Bonevacia, Ellen Deckwitz, Kelvin Allison, Athena Farrokhzad e.a.

  Jaaa, Woorden Worden Zinnen was terug op Winternachten! We bestelden een drankje en lieten ons meevoeren door de beste spoken word-artiesten en dichters van dit moment.

  Woorden Worden Zinnen is het populaire platform voor auteurs, spoken word-artiesten en muzikanten, dat al jarenlang vol energie en liefde voor taal de mooiste voordrachten en fijnste muziek presenteert aan uitverkochte zalen. Tijdens Winternachten bundelden we met WWZ en PAARD de krachten. In WWZ x Winternachten festival 2022 lieten naast Nederlandse dichters en spoken word-artiesten ook internationale auteurs van het festival hun stem horen tijdens een spraakmakend, extra lang programma. Goeie energie gegarandeerd!

  Line-up
  Tijdens dit programma zag en hoorde je onder anderen: WWZ-oprichter en spoken word-artiest Elten Kiene, schrijver en muzikant Aafke Romeijn, dichter Derek Otte, spoken-word artiesten Kelvin Allison en Amara van der Elst, dichter (en voormalig stadsdichter van Amsterdam) Gershwin Bonevacia, dichter Ellen Deckwitz, en de Iraans-Zweedse dichter Athena Farrokhzad.