Inschrijven op de nieuwsbrief

Wintercafé 1: Herman Koch

Herman Koch- foto Serge Ligtenberg
Herman Koch- foto Serge Ligtenberg


Het nieuwe Wintercafé op Winternachten is een goede formule gebleken! Een plek op het festival waar alle ruimte is voor voordracht en korte, informele interviews. Met talloze schrijvers uit binnen- en buitenland. Met muziek, je kon er een glas drinken en de presentatoren zorgden voor een ongedwongen sfeer.
Op vrijdagavond bood het Wintercafé een programma in vier delen.
In deel 1 bracht Herman Koch de stemming er gelijk in: hij schreef speciaal voor het Wintercafé een Korte Geschiedenis van het Bedrog. Hij vertelt hoe hij vanaf zijn vroegste jeugd een fictieve wereld verzon. Soms is het gewoon leuker om te liegen. En wat is schrijven anders dan liegen? Willen we geloven in Kochs leugens? Dit programma kwam tot stand in samenwerking met DeBuren in Brussel, die Kochs verhaal opnam als 'radioboek' en wereldwijd uitzendt. Nederlandstalig.
De zanger, componist en percussionist Victor Sams bespeelde de ngoni. De bijzondere klank van dit oude snaarinstrument uit Afrika, gemaakt van een kalebas, een stuk hout en sim, brengt je in mysterieuze sferen. Hij werd begeleid door Nathan Klumperbeek op akoestische bas.