Inschrijven op de nieuwsbrief

Saturday Night Wintercafé

Saturday Night Unlimited -
Schrijver Dorit Rabinyan (links) tijdens een signeersessie bij Van Stockum Bookshop in de foyer van Theater aan het Spui tijdens Winternachten festival 2017 - foto Serge Ligtenberg
Schrijver Dorit Rabinyan (links) tijdens een signeersessie bij Van Stockum Bookshop in de foyer van Theater aan het Spui tijdens Winternachten festival 2017 - foto Serge Ligtenberg


De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In het Saturday Night Wintercafé ontmoet u elkaar én de schrijvers. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

Luister in het Wintercafé naar jong Haags poëzietalent tijdens het programma Spot on Young Poets i.s.m. het Haags Dichtersgilde. De Haagse scholieren die voordragen worden ondersteund door de jonge dichter Joost Baars, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2018, en Sanam Sheriff, jong poetry slam-talent uit India. Ook wordt de finalist van de Jonge Campert prijs gekozen.

Uiteraard kunt u in het Wintercafé rustig bijpraten onder het genot een drankje en kleine biologisch-vegetarische gerechten van 's-Peer Catering; er is muziek door van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop.

De Van Stockum Bookshop is de hele avond geopend in de foyer! Hier vindt u een speciaal samengesteld aanbod boeken en dichtbundels van alle Winternachten festival-auteurs. Van nieuw tot ouder werk; en - indien beschikbaar - in Nederlandse en Engelstalige uitgaven.

Signeersessies bij Van Stockum Bookshop in de foyer:
20:30-21:00: David Van Reybrouck, Rodaan Al Galidi, Fatma Aydemir
21:00-21:30: Grazyna Plebanek, Mohsin Hamid, Ghayath Almadhoun en Anne Vegter
22:00-22:30: Nino Haratischwili, Alain Mabanckou
23:00-23:30: Peter van Dongen

Het Saturday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

Aan het einde van de avond helpt DJ Socrates u om alle gedachten naar de voeten te laten zakken en gaan we volgens goed Winternachten festival-gebruik dansend de nacht in, klaar voor een nieuwe festivaldag.