Inschrijven op de nieuwsbrief

The Asterisk Conversations #2

10 januari 2021

#2 | Simon(e) van Saarloos, Pamela Sneed & Jolyn Phillips

- Transcriptie hier beschikbaar -

Simon(e) van Saarloos (1990) is filosoof, schrijver, columnist en debatleider. Ze schrijft literaire kritieken, interviews, essays, opiniestukken en fictie. In 2015 bundelde ze een deel van haar nrc.next-columns in Ik deug / deug niet en was te zien als zomergast in het gelijknamige VPRO TV-programma. Met Niña Weijers organiseerde zij een ‘sekstische talkshow’ in De Rode Hoed. Als duo vertaalden zij ook Nein. een manifest van Eric Jarosinski; in 2016 stond ze in het theater met de voorstelling Holy F, samen met acteurs Sophie van Winden en Eva Marie de Waal. Ook dat jaar verscheen haar roman De vrouw die, gevolgd in 2018 door ENZ. - het Wildersproces en in 2019 door Herdenken herdacht. Een essay om te vergeten. Ze schrijft haar naam als Simon(e) om de aanwezigheid van gender in namen aan te kaarten.

Pamela Sneed is dichter, performer, beeldend kunstenaar en docent. Ze is de auteur van onder meer Imagine Being More Afraid of Freedom than Slavery (1998), Kong and Other Works (2009), Sweet Dreams (2018) en Funeral Diva (2020). Haar poëzie s opgenomen in de bundel "The 100 Best African American Poems", samengesteld door Nikki Giovanni (2010) en is genomineerd voor twee Pushcart-prijzen. Sneed gaf performances in onder meer het Brooklyn Museum, Joe’s Pub, het Public Theatre en Lincoln Center Out of Doors. Ze geeft online les voor het low-residency MFA-programma aan de School of the Art Institute of Chicago en is adjunct-assistent-professor aan de Columbia University School of the Arts.

Jolyn Phillips (Zuid-Afrika, 1992) is niet alleen schrijver en dichter, maar ook componist, zanger en activist. Haar debuutbundel met korte verhalen Tjieng Tjang Tjerries (2016) oogstte veel lof en kwam op de shortlist voor de University of Johannesburgprijs voor beste debuut en won de NIHSS prijs voor beste fictie. Phillips bewerkte de verhalen zelf voor het theater. In 2017 publiceerde ze een collectie Afrikaanstalige poëzie getiteld Radbraak, die in 2018 de UJ prijs voor beste debuut en een nominatie voor de Elizabeth Eybers Prize opleverde. Een deel van deze gedichten zette ze op muziek. Daarnaast verschijnen haar poëzie en korte verhalen in diverse tijdschriften en bloemlezingen. Momenteel promoveert Phillips in creative writing aan de University of the Western Cape en geeft ze les in onder meer Afrikaanse literatuur aan de universiteit van Johannesburg.

Credits The Asterisk Conversations #2

Guests: Pamela Sneed & Jolyn Phillips
Host: Simon(e) van Saarloos
Editor: Ilonka Reintjens
Illustration: Ajša Zdravkovic / ajsaajsaajsa
Audio editor: Jörgen Gario Unom JG
Transcription: Terry Ezra
Lost In Sargam by | e s c p | https://escp-music.bandcamp.com
Music promoted by https://www.free-stock-music.com
Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/