Inschrijven op de nieuwsbrief

podcast

Bekijk het archief

Over de Writers Unlimited Podcast

Writers Unlimited complementeert zijn Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag en zijn Writers Series-programma's met podcasts gemaakt met of over auteurs en denkers, over actuele maatschappelijke onderwerpen met een link naar boeken, lezen of literatuur. 

Zo maakten we met auteur en filosoof Simon(e) van Saarloos Asterisk Conversations met Nalo Hopkinson (VS) en Tirsa With (NL), met Pamela Sneed (VS) en Jolyn Phillips (SA) en met Claudia Rankine (VS) en Rosabelle Illes (Aruba). 

In het kader van de programma's die zij voor het Winternachten festival 2022 maakten, sprak Joëlle Koorneef met de Japans-Amerikaanse auteur Ruth Ozeki over de connecties tussen vlees en vrouwen (podcast: A Short Guide to Meat), en Meltem Halaceli met haar moeder Müfide Halaceli en met Bertil Emrah Oder, decaan rechtsgeleerdheid van de Koç Universiteit in Istanbul over feminisme, literatuur en de toenemende druk op vrouwenrechten (podcast: Wat zullen ze zeggen, Meltem?).

In samenwerking met schrijverscollectief Fixdit, dat opkomt voor de zichtbaarheid van vrouwen in de literatuur, maakten we in 2021 en 2022 met publiek live opnames van de Fixdit podcastreeks Moderne klassiekers, die een literaire klassieker geschreven door een vrouw belicht. Dat waren Bibi Koetis voor altijd van Lin Scholte en De val van de imam van Nawal El Saadawi.