Inschrijven op de nieuwsbrief

KAARTVERKOOP

Het 27e Winternachten festival (de zomereditie) vindt plaats tussen donderdag 16 en zondag 19 juni 2022. Hieronder vind je alle praktische informatie over kaartverkoop. Praktische informatie over de festivallocaties volgt z.s.m.

Ontvang al het nieuws over festivalprogramma en kaartverkoop als eerste: schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

Koop hier je kaarten online, direct vanuit het festivalprogramma-overzicht.

Online kaarten kopen is makkelijk. Betalen kan met iDeal of creditcard, zonder transactiekosten. Je krijgt je kaarten per mail toegestuurd. Bij het betreffende programma wordt je ticket in geprinte vorm of vanaf je smartphone gecontroleerd aan de ingang.

Een ticket voor Thursday Night Unlimited of Friday Night Unlimited is een passepartout voor de betreffende avond en geeft uitsluitend die avond toegang tot alle festivalprogramma's in PAARD.

 

RESERVEREN voor de gratis programma's

Voor de gratis toegankelijke Winternachten festivalprogramma's is vaak veel belangstelling. Wij bevelen aan online te reserveren via het festivalprogramma-overzicht op de Writers Unlimited-website.

Bij de ingang van deze gratis Winternachten festivalprogramma's is geen kaartcontrole, maar bij een volgereserveerd programma kunnen wij vragen om je reserveringsbevestiging.

Terug naar het programma

 

OVERNACHTEN tijdens Winternachten 2022

Kom je meerdere dagen/avonden naar Winternachten, en woon je niet in Den Haag? Voor wie in Den Haag wil blijven logeren, kunnen we ons 'festivalhotel' Mercure Hotel Den Haag Central op het Spui van harte aanbevelen. Je verblijft dan vlak bij alle festivallocaties; de meesten zijn op loopafstand! Meer informatie over het hotel vind je hier.

 

FESTIVALLOCATIES

Winternachten – de zomereditie vindt dit jaar plaats op verschillende locaties in Den Haag. Hieronder vind je alle praktische informatie over de locaties, bereikbaarheid, etc.

PAARD

Op donderdagavond 16 en vrijdagavond 17 juni staat poppodium PAARD geheel in het teken van Winternachten. PAARD bevindt zich op Prinsegracht 12, 2512 GA Den Haag.

PAARD is het beste te bereiken met de fiets en het openbaar vervoer. Je kunt ook met de auto komen, maar aangezien PAARD in het centrum van Den Haag zit, dien je rekening te houden met hoge parkeerkosten.

Openbaar vervoer

  • Vanaf Centraal Station raden wij aan gebruik te maken van de trams. Deze vertrekken om de paar minuten, en brengen je tot vlak voor het Paard. Je kunt kiezen voor tram 2, 3, 4 of 6. Uitstappen halte Grote Markt. Wanneer je de uitgang Jan Hendrikstraat kiest, bevind je je vrijwel direct voor het Paard.
  • Vanaf Hollands Spoor: tram 16 (Statenkwartier) | tram 9 (Scheveningen Noord). Uitstappen halte Kalvermarkt/Stadhuis. Grote Marktstraat – aansluitend Prinsegracht uitlopen (voorbij de Bijenkorf en de MediaMarkt).
  • Terug naar huis: de laatste tram vanaf tramhalte Grote Markt is tram 3. De laatste tram vanaf tramhalte Kalvermarkt-Stadhuis is tram 9. Uitstappen bij Centraal Station beneden.

Auto

Vanaf de snelweg A12 neem je afslag 2, Centrum. Volg daarna de route in je routeplanner.

Parkeeradvies:

Let op! Parkeren in het centrum kan maximaal voor 2 uur. Check de tarieven op www.prettigparkeren.nl. Er kan ook geparkeerd worden in parkeergarage Grote Markt (€1,30 p. 15 min (€5,20 p. uur) / Max. dagtarief €49,-), in parkeergarage City Parking (€1,30 p. 15 min (€5,20 p. uur) / Max. dagtarief €32,- en vast avond-nacht-tarief tussen 18:00 – 06:00 uur: €12,-) en in de Torengarage (€1,20 p. 15 min (€4,80 per uur) / Max. dagtarief €29,-). Check up-to-date tarieven op www.q-park.nl

Eten en drinken

Tijdens Thursday Night Unlimited en Friday Night Unlimited zijn de bars in PAARD café en foyer de hele avond geopend. Let op, bij de kassa's en bars van PAARD kan alleen met pin betaald worden.

Mindervaliden

Het gebouw van PAARD is uitstekend toegankelijk voor mindervaliden. Entree, foyer, garderobe, toiletvoorzieningen en beide zalen (lift) zijn goed bereik- en berijdbaar met rolstoelen.

Vragen?

Heb je specifieke vragen over PAARD? Neem contact op met de kassa via e-mail: info@paard.nl of telefonisch, maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur: 070 750 34 34 (verminderde telefonische bereikbaarheid i.v.m. personeelstekort).

 

Amare

Amare is het nieuwe culturele knooppunt van Den Haag, en dit jaar voor het eerst een Winternachten-locatie! In Amare zijn o.a. het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater gehuisvest. Op zondagmiddag 19 juni vindt in de Amare Concertzaal het Winternachten concert 'In het droomhuis' plaats. Het adres van Amare is Spuiplein 150, 2511 DG Den Haag.

Bereikbaarheid

Amare is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto, te voet of met de fiets. Bussen en trams stoppen voor de deur (halte Centrum, Kalvermarkt-Stadhuis of Nieuwe Haven (achteringang, bij onze 'schoenendoos' van A Mile in My Shoes)) en Den Haag Centraal ligt op loopafstand van het theater (500 meter). Kom je met de auto? In de buurt van Amare zijn diverse parkeergarages (o.a. Turfmarkt, Stadhuis en Veerkaden), maar houd rekening met hoge parkeerkosten.

Eten en drinken

In Amare vind je twee horecagelegenheden. Op de derde verdieping vind je de Stadskantine. Daar kun je de hele dag terecht voor koffie, lunch of een dagmenu in het gezelschap van musici, dansers, studenten en medewerkers van Amare. Op de begane grond bij de Spui-ingang van het gebouw vind je Brasserie Amare. Ook hier kun je voor koffie, lunch en diner terecht. Let op, bij de kassa's, horeca en bars van Amare kan alleen met pin betaald worden.

Mindervaliden

Amare is goed toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Naast roltrapvoorzieningen zijn er meerdere liften in het pand aanwezig en de zalen zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn geen invalidenparkeerplekken bij Amare.

Vragen?

Heb je specifieke vragen over Amare? Neem contact op met de kassa via e-mail: kassa@amare.nl of telefonisch tijdens kantooruren: 070 88 00 333.

 

PIP Den Haag

Nog een nieuwe locatie voor Winternachten dit jaar: PIP Den Haag! Bekend van de unieke underground programmering, relaxte sfeer en uitbundige aankleding, ook wel het 'cultuurbordeel' van Den Haag genoemd en inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste middelgrote podia in Nederland. Op zaterdagmiddag en -avond 18 juni strijkt Winternachten hier neer én kan er ook gegeten worden. Het adres van PIP is Binckhorstlaan 36 M1-60 (BINK36), 2516 BE Den Haag, Holland.

Bereikbaarheid

PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie in de schaduw van de Haagse industrie, op 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor. Het kan even zoeken zijn om de ingang van PIP te vinden. Nadere instructies volgen hier binnenkort!

Eten en drinken

Tijdens ons programma op 18 juni kun je lekker komen eten bij PIP, daar staat een speciale Winternachten festivalmaaltijd voor ons klaar. Vergeet niet je ticket voor het eten van tevoren te reserveren, dat kan hier binnenkort via een ticketlink. 

Vragen?

Heb je specifieke vragen over PIP? Neem contact op via e-mail: ALLES@PIPDENHAAG.NL

 

A Mile in My Shoes ('de schoenendoos') op het Spuiplein

Tussen 9 en 19 juni vind je op het Spuiplein de kunstinstallatie A Mile in My Shoes, waar je van donderdag t/m zondag zonder reservering of ticket kunt binnenlopen voor een bijzonder verhaal, letterlijk in de schoenen van een ander!

Bereikbaarheid

De 'schoenendoos' valt niet te missen en staat op het plein bij de achteringang van Amare. We raden je aan om met de fiets te komen: die kun je het beste stallen in de Biesieklettestalling op het Spuiplein. Je kunt ook te voet komen, vanaf Den Haag centraal is het ongeveer tien minuten lopen. Bussen en trams stoppen voor de deur van Amare (halte Centrum, Kalvermarkt-Stadhuis) en nog dichterbij is halte Nieuwe Haven (dan stap je direct bij het Spuiplein uit). Kom je met de auto? In de buurt van Spuiplein zijn diverse parkeergarages (o.a. Turfmarkt, Stadhuis en Veerkaden), maar houd rekening met hoge parkeerkosten.

 

A Mile in My Shoes in het Zuiderparktheater

Ook in het Zuiderparktheater vind je deze zomer de 'schoenendoos' van A Mile in My Shoes. Op 22 juni verhuist de 'schoenendoos' naar het Zuiderparktheater; daar is hij nog te bezoeken t/m zondag 17 juli. Het Zuiderparktheater vind je op de Henriëtte Roland Holstweg 100, 2533 ST Den Haag.

 

Bereikbaarheid

Het Zuiderparktheater ligt op een eilandje, midden in het Zuiderpark. Het park heeft meerdere ingangen: aan de Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, Melis Stokelaan en het Veluweplein. Je kunt elke ingang nemen en de bordjes 'Openluchttheater' volgen. Het Zuiderparktheater is het gemakkelijkst te vinden als je via de parkeerplaats aan de Mr. P. Drooglever Fortuynweg bij het zwembad het park ingaat. Je loopt dan recht op het hek af.

Als je je smartphone wil gebruiken om het theater te vinden, toets dan Mr. P. Drooglever Fortuynweg 59 in. Let op: je komt dan terecht bij het Zwembad Zuiderpark i.p.v. het Zuiderparktheater. Maar dan hoef je alleen nog maar het park in te lopen.

Openbaar vervoer

Het Zuiderpark is vanaf Centraal Station én Holland Spoor bereikbaar met trams 9 (halte Zuiderpark) en 16 (halte Loevesteinlaan) of met de bussen 23 (halte Loevesteinlaan) en 26 (halte Moerweg). Je bereikt het theater, als je via de parkeerplaats aan de Mr. P. Drooglever Fortuynweg bij het zwembad het park ingaat. Je loopt dan recht op de ingang van het Zuiderparktheater af.

Auto's en fietsen

We raden je aan met fiets of openbaar vervoer naar het Zuiderparktheater te komen. Mocht je toch met de auto willen komen, dan is het Zuiderparktheater via de Leyweg het beste bereikbaar. Parkeren kan in de parkeergarage aan de Leyweg & Hengelolaan (circa 10 minuten lopen naar het theater). Het Zuiderparktheater is per auto ook via de rotonde Melis Stokelaan/Aagje Dekenlaan bereikbaar, maar het aantal parkeerplekken is hier zeer beperkt.

Om je fiets te parkeren staat bij het theater een (beperkt) aantal fietsnietjes. Meer fietsnietjes staan voor het zwembad in de Mr. P. Drooglever Fortuynweg of bij de Sportcampus. Het is niet toegestaan fietsen of scooters mee het terrein op te nemen.