Inschrijven op de nieuwsbrief

Zat. 9 september: Hiroshima mon amour, openluchtfilm i.s.m. Roffa Mon Amour

Roffa Mon Amour in Den Haag
Roffa Mon Amour in Den Haag

Roffa Mon Amour en Writers Unlimited presenteren zaterdagavond 9 september 2023 de openluchtvertoning van filmklassieker Hiroshima mon amour in de tuin van Optie B (Binckhorst Den Haag). UITVERKOCHT!

Onze Rotterdamse filmvrienden van Roffa Mon Amour komen van 6 tot en met 10 september weer naar Den Haag met vijf openluchtfilmavonden in Optie B op de Binckhorst, de nieuwe projectruimte die opereert onder de vleugels van PIP Den Haag.

Roffa nodigde vijf Haagse cultuurorganisaties (PIP, Writers Unlimited, Flora, NEST en Movies That Matter) uit een film te kiezen: Writers Unlimited koos filmklassieker Hiroshima mon amour uit 1959, geregisseerd door Alain Resnais naar het scenario van de beroemde Franse schrijver en feminist Marguerite Duras.

Een Franse vrouw (Emmanuelle Riva) en een Japanse man (Eiji Okada) beleven een intense romance in Hiroshima. Zij kwam naar Japan voor de hoofdrol in een film over vrede, hij is een architect. In diepgaande gesprekken gaan de verhalen van beide hoofdrolspelers in elkaar op, tegen het gruwelijke decor van de verwoestingen aangericht door de atoombom.

Writers Unlimited koos deze film omdat Connie Palmens nieuwe boek Voornamelijk vrouwen (uitgave Prometheus, verschijnt september 2023) gaat over vrouwelijk kunstenaarschap (waaronder dat van Duras). Ook schreef Palmen het voorwoord voor de nieuwe vertaling door Kiki Coumans van Duras' internationale bestseller De minnaar (uitgave De Geus, verschijnt oktober 2023).

Bovendien is Connie Palmen is een van de gasten van het Writers Unlimited Festival 2024: ze zal deelnemen aan meerdere programma's tijdens de grote festivalavonden Friday Night Unlimited (19 januari) en Saturday Night Unlimited (20 januari). Beide avonden kies je zelf je route in zes zalen in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Tussen 20:00 en 00:30 uur presenteren we twintig programma's, elk van 20 tot 50 minuten.

 

TICKETS voor Hiroshima mon amour UITVERKOCHT.

Writers Unlimited en Roffa Mon Amour presenteren de openluchtfilmvertoning van Hiroshima mon amour (Alain Resnais, 1959, 91', Engels ondertiteld, inleiding door Théotime Pelsy)
Datum: zaterdag 9 september 2023
Locatie: Optie B, Polluxstraat 10, 2516 AX Den Haag
Ticket: €11, met Cineville €5,50
Deuren open: 20:00 uur, aanvang film: 21:00 uur

Drankjes, popcorn en snoep verkrijgbaar op locatie
In geval van regen wordt de film binnen vertoond

Geplaatst op: maandag 4 september 2023