Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten in Indonesië

Alfred Schaffer - foto Serge Ligtenberg
Alfred Schaffer - foto Serge Ligtenberg

Op woensdag 21 oktober gaat in Jakarta de Utan Kayu Literary Biennale van start. Stichting Winternachten neemt aan dit festival deel met drie auteurs uit haar internationale netwerk: de dichter Alfred Schaffer, schrijver Reggie Baay en de van Sint Maarten afkomstige dichteres Drisana Deborah Jack.

Sinds 2001 reizen schrijvers en dichters voor Winternachten naar het buitenland. Behalve in Indonesië is Winternachten samenwerkingspartner in de organisatie van literaire evenementen in Zuid-Afrika, Marokko, Turkije, Suriname en de Antillen. Hierbij is Winternachten verantwoordelijk voor een deel van de programmering. Auteurs uit het schrijversnetwerk treden op in literaire evenementen die door onze partnerorganisaties worden georganiseerd. Behalve Nederlandse schrijvers reizen ook auteurs mee uit de andere landen waar Winternachten mee samenwerkt.

Het thema van het festival in Jakarta is 'Traversing'. Naast de auteurs van Winternachten zullen tijdens het evenement ook optredens te zien zijn van onder meer de Italiaanse schrijfster Dacia Maraini en de Indonesische auteurs A.S. Laksana, Agus Sarjono en Sapardi Djoko Damono.

Utan Kayu Literary Biennale | 21 t/m 25 oktober 2009 | Jakarta

Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2009