Inschrijven op de nieuwsbrief

Verhalen, gedichten, spoken word en muziek bij Haagse Literatuurprijzen

Winnaars Haagse Literatuurprijzen, vlnr Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen, Marjan Slob.
Winnaars Haagse Literatuurprijzen, vlnr Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen, Marjan Slob.

Zondagmiddag 12 februari opent het Winternachten festival met verhalen, gedichten, spoken word en muziek tijdens de feestelijke uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen. Met o.a. Marion Bloem, Sinan Can en zangeres Tessa Douwstra, bekend bekend als Luwten!

Op zondagmiddag 12 februari 2023 worden tijdens het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag in Theater aan het Spui de Haagse Literatuurprijzen uitgereikt.

Zo ziet deze literaire en muzikale middag er uit: vanaf 13:30 uur ben je welkom in Theater aan het Spui, waar het programma om 14:30 uur start met interviews en optredens op het foyerpodium van de Jonge Stadsdichter 2023 en spoken word-artiesten Amara van der Elst en Hasan Gök. In de foyer is een drankje verkrijgbaar en verkoopt boekhandel De Vries van Stockum boeken en dichtbundels van de bekroonde schrijvers.

Daarna ontvangen in Zaal 1 de prijswinnaars Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen en Marjan Slob respectievelijk de Constantijn Huygens-, F. Bordewijk-, Jan Campert- en J. Greshoff-prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder Cultuur.

Ter ere van de winnaars volgen optredens van dichter Obe Alkema, journalist en documentairemaker Sinan Can - zijn Sinan op zoek naar het paradijs was eerder dit jaar te zien op NPO1 -, zangeres Tessa Douwstra, beter bekend als LUWTEN, tv-producent Kaja Wolffers - zoon van Marion Bloem -, de Haagse scholier Jeremy Jordan Rosa en het eerste officiële optreden van Chelsy Valentina, de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag.

Ook wordt het jubileumboek ter ere van het 75-jarige bestaan van de Haagse Literatuurprijzen aangeboden. Hassnae Bouazza presenteert de bijeenkomst.

Het programma in Zaal 1 wordt muzikaal geopend door handpanspeler Hashem Kabreet en afgesloten met een optreden van Orchestre Partout.

 

Wanneer? Zondag 12 februari 2023, van 14.30-17.30 uur

Waar? Theater aan het Spui – foyer en Zaal 1, Den Haag

De kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

 

Het Literatuurmuseum organiseert de toekenning en de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen. Het programma is samengesteld door Jet Steinz in opdracht van het Literatuurmuseum/Writers Unlimited. Jonge Stadsdichter is een samenwerking van de gemeente Den Haag, Huis van Gedichten, Bibliotheek Den Haag en het Literatuurmuseum.

 

Geplaatst op: vrijdag 20 januari 2023