Inschrijven op de nieuwsbrief

Podcast: Meral Polat vertelt en zingt

Podcast 'Wat zullen ze zeggen, Meltem? - illustratie Zarlasht Zia
Podcast 'Wat zullen ze zeggen, Meltem? - illustratie Zarlasht Zia

Actrice, theatermaker en zangeres Meral Polat is interviewgast van Meltem Halaceli in haar podcast 'Wat zullen ze zeggen, Meltem?'. Bonus: Meral zingt een nummer van haar album 'Ez kî me'!

In de podcast Wat zullen ze zeggen, Meltem? gaat Meltem Halaceli op zoek naar het verhaal achter gendergerelateerd geweld. In Turkije, het land waar haar ouders vandaan komen, maar ook in de rest van de wereld neemt geweld tegen vrouwen en moord op vrouwen toe. Tegen deze achtergrond gaat Wat zullen ze zeggen, Meltem? in vier afleveringen dieper in op feminisme, literatuur en de toenemende druk op fundamentele vrouwenrechten.

 

LUISTER HIER NAAR MERAL POLAT IN DE PODCAST WAT ZULLEN ZE ZEGGEN, MELTEM?

 

In aflevering 2 van Wat zullen ze zeggen, Meltem? gaat Meltem Halaceli in gesprek met actrice, theatermaakster en zangeres Meral Polat over de feministische waarden die zij heeft meegekregen van haar ouders. Haar vader was een feminist en speelde een grote rol in haar opvoeding en beroepskeuze. In dit interview vertelt Meral wat haar vader mee heeft gemaakt in zijn jeugd en hoe de onderdrukking die hij ervoer als Koerdische jongen van invloed waren op zijn latere levenshouding.

Haar vader doorbrak traditionele patronen en gaf Meral net zo veel vrijheid als haar broertje. Recent vond ze zijn schriften volgeschreven met gedichten over migratie, liefde en het leven. Ze bewerkte die gedichten tot liederen en slaat daarmee een nieuw pad in.

Genoemd in deze aflevering:
Gülsüm Cengiz: How are you Kamber Ateş? [oorspronkelijke titel: Nasılsın Kamber Ateş]
Ali Ihsan Polat: Ez kî me [Wie ben ik?]
Meral Polat Trio

 

Credits:
Host: Meltem Halaceli
Gasten: Meral Polat
Audio-editor: Alma Apt
Geproduceerd door: Writers Unlimited
Muziek: Ez kî me - Meral Polat Trio met Chris Doyle en Frank Rosaly
Illustratie: Zarlasht Zia

Wat zullen ze zeggen, Meltem? is een Writers Unlimited podcast, die in aanloop naar het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2023 wordt uitgebracht.

 

LUISTER HIER NAAR MERAL POLAT IN DE PODCAST WAT ZULLEN ZE ZEGGEN, MELTEM?

Geplaatst op: woensdag 30 november 2022